Gemeente Gouda


persbericht: nieuwe mammoet meer, groter, beter (11/01/2006)

feestelijke opening Sportcentrum de Mammoet samen met sportverkiezing van het jaar

Op 3 februari aanstaande opent wethouder Ton van Huut het nieuwe sportcentrum de Mammoet. In het afgelopen jaar is de Mammoet sporthal afgebroken en is op dezelfde plek een indrukwekkend, goed uitgerust sportcentrum verrezen. Na de officiële opening vindt in het nieuwe sportcentrum de Goudse sportverkiezing van het jaar plaats. Op deze avond worden de Goudse sportman, -vrouw, -talent en ploeg verkozen.

Wij zijn heel enthousiast over de uitgebreide mogelijkheden van de Mammoet, aldus wethouder Ton van Huut. Werkelijk allerlei soorten sporten kunnen hier bedreven worden, van volleybal tot klimlessen op onze vaste klimwand. Wij vinden het dynamische programma dat ontstaat door de combinatie van de opening met de Goudse sportverkiezing van het jaar dan ook heel goed bij dit geweldige centrum passen.

Multifunctioneel
De Mammoet bestaat nu uit twee grote hallen en een aantal kleinere ruimtes. De ene hal is zeven meter hoog en de andere zelfs negen meter, waardoor de hal aan de nieuwste sporteisen voor bijvoorbeeld volleybal en badminton voldoet. Een vaste tribune in de hoogste van de twee hallen bevordert de mogelijkheden voor (top)sportbeoefening. De twee hallen zijn in zes volwaardige 'gymzalen' onder te verdelen, waardoor er aanzienlijk meer capaciteit voor onderwijs is ontstaan. De vloer in de accommodatie is bijzonder; er is gekozen voor een topkwaliteit die zowel voor sport als ander gebruik (evenementen) geschikt is. De andere ruimtes worden gebruikt voor fitness, danslessen en denksport en een ruime kantine.

Programma sportverkiezing
Naast de officiële opening en de sportverkiezing worden deze avond sportvrijwilligers van Gouda geëerd. Onder meer een spetterende openingsact, demonstraties van bekende sporters en entertainment van hoog niveau zijn programma onderdelen.

Open dag
Op zaterdag 4 februari van 10.00 uur tot 14.00 uur zijn de omwonenden van de Mammoet en de Goudse jeugd van harte welkom om een kijkje in het sportcentrum te komen nemen. Er kan deelgenomen worden aan verschillende sportdemonstraties en er wordt een sportinformatiemarkt over de mogelijkheden van de Mammoet gehouden.

Binnen planning
Het slopen van de oude Mammoet en het bouwen van de nieuwe is binnen een jaar gerealiseerd. Het is een immense klus geweest die zowel binnen de planning als binnen het budget gebleven is. In de nieuwe Mammoet zijn de activiteiten van de oude Mammoet en sporthal de Springers samengevoegd. Wijkontwikkeling neemt het beheer over de Springers over van de afdeling sport en recreatie.