Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


---

Prinses Máxima neemt 3 februari 2006 onderzoeksrapport Microfinanciering in ontvangst

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden neemt vrijdagochtend 3 februari een onderzoeksrapport in ontvangst tijdens een seminar in het ING House in Amsterdam.

Het onderzoek laat zien wat de huidige activiteiten en toekomstplannen zijn van internationale commerciële banken in relatie tot microfinanciering. Het onderzoek is uitgevoerd door Nyenrode Business Universiteit in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en ING.

Het aanbieden van het onderzoeksrapport vindt plaats tijdens het seminar `A billion to gain - The decade of financial access, the role of global banks'. Het seminar, georganiseerd door ING, gaat in op de rol die internationale financiële instellingen kunnen spelen op het gebied van microfinanciering. Internationale commerciële banken, lokale banken, instellingen op het gebied van microfinanciering en experts zijn die dag bij elkaar om hun ervaring en visie op dit thema te delen. Doelstelling is om de bewustwording ten aanzien van microfinanciering te bevorderen, het internationale debat hieromtrent `levend' te houden en de relatie tussen financiële instellingen en de microfinancieringssector te versterken.

24 januari 2006
© RVD