Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 31 januari 2006

Stadsdeel De Baarsjes steunt het Emma Kinderziekenhuis AMC

De vuilnismannen, groenverzorgers, straatmakers en straatvegers van stadsdeel De Baarsjes schenken ¤ 4500 aan de patientjes van het Emma Kinderziekenhuis AMC. De gift bestaat uit punten die in twee jaar tijd bij de benzine zijn gespaard. De Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC mag voor dit bedrag uit de cadeaucatalogus van de brandstofleverancier bestellen.

De medewerkers van de buitendienst van stadsdeel De Baarsjes delen hun meevallers graag met anderen die daar meer behoefte aan hebben. Eervorig jaar ontvingen ze van de wethouder een extra beloning van duizend euro. Nog voordat ze konden bedenken wat er met het geld moest gebeuren, werd Zuidoost-Azië door een tsunami getroffen. Een bestemming was daarmee snel gevonden. Deze keer wilde de 72 medewerkers graag iets voor kinderen doen. Inmiddels denken ze al weer na over een volgend goed doel dat ze met de bijeengereden punten kunnen verblijden.

De Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC financiert, met hulp van donateurs, voorzieningen die nodig zijn om het verblijf van kinderen en hun ouders in het Emma Kinderziekenhuis AMC te veraangenamen. Ziekenhuis en overheid hebben hier helaas geen geld voor. Ook ondersteunt de Stichting wetenschappelijk onderzoek gericht op het verbeteren van de behandeling en begeleiding van zieke kinderen.