Nederlandse Moslim Omroep

PERSBERICHT, 2 FEBRUARI 2006


-----------------------------------

WATNOU..?! VRIJDAG 3 FEBRUARI TUSSEN 16.00 EN 17.00 OP 747 AM

Vrijdag 3 februari is er een weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma van de NMO. De presentatie is in handen van Rinse de Valk en Raja Felgata.

Waar ligt de grens tussen humor en discriminatie? Bij een spotprent of een racistische mop? En wat kan je er als gediscrimineerde tegen doen? Erop los slaan? De discussie aangaan? WATNOU..?! volgde een workshop bij het LBR hoe je als slachtoffer discriminatie kan bestrijden. Pen en papier bij de hand!

Een halfjaar voor de moord op Theo van Gogh meldde journalist-fotograaf Igor Wijnker zich aan als lid van FC Chabab, een ogenschijnlijk succesvolle Marokkaanse club aan de rand van Amsterdam-West. Een jaar lang doet hij verslag van de nadelen van het douchen in onderbroek, zijn deelname aan de ramadan, de bezoeken aan huis, de onzichtbare vrouwen en de worstelingen van de Marokkaan in Nederland. Deze week verscheen zijn verslag in boekvorm: Onder Marokkanen . In WATNOU..?! blikt Igor nog eens terug op een bewogen voetbaljaar.

Vijf jaar geleden ging Marco Kranenburg op vakantie in Marokko en het viel hem op dat veel Marokkanen in het vliegtuig grote stukken jonge kaas meezeulden op vakantie. Hij verbaasde zich erover dat er in Marokko wel veel koeien zijn maar dat kaas uit Nederland wordt gehaald.

Hij ging aan de slag en deze maand is het zover: de eerste kaasboerderij in Marokko waarmee meteen werk is gecreëerd voor de lokale bevolking. Met behulp van Nederlandse kaasdeskundigen zal de boerderij opgestart worden waarna de lokale mensen het na drie maanden zullen overnemen. Alle winst zal gestoken zetten in het opzetten van nieuwe kaasboerderijen. In WATNOU..?! zal Marco toelichten hoe hij op het idee kwam en hoe hij zijn droom heeft omgezet in daden.

WATNOU..?!

Iedere vrijdag tussen 16.00 en 17.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, discussie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Live vanuit Studio AKN in Hilversum.

Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!