Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

Vrijdag 3 februari:
Onthulling gebiedspresentatiebord Zitterd Revisited

Sittard-Geleen, 2-2-2006 - Op vrijdag 3 februari wordt met het onthullen van het gebiedspresentatiebord op de hoek Odasingel-Haspelsestraat het startsein gegeven voor de uitvoering van Fase 1 binnen het stedelijk ontwikkelingsplan Zitterd Revisited. De werkzaamheden starten met het bouwrijp maken van het terrein tussen de Dominicanenwal, de Paardestraat en de Haspelsestraat, en het slopen van de verpleegstersflat op de kop van de Rijksweg Noord en de Elisabeth van Barstraat.

Met de onthulling door wethouder Theo Hanssen in aanwezigheid van burgemeester Bronckers, enkele wethouders en de directies van de marktpartijen start de realisering van Zitterd Revisited fase 1 ('de Kam' en de locatie verpleegstersflat) van het stedelijk ontwikkelingsplan Zitterd Revisited. Fase 1 betreft de aanleg van een parkeergarage onder de schootsvelden, het inrichten van een stadspark en het gefaseerd bouwen van in totaal 415 woningen, waarvan 345 in de koopsector en in het hogere huursegment en 70 sociale woningen. Volgens planning is oplevering van het eerste wooncomplex in 2008. Het stadspark is in samenspraak met supervisor Jo Coenen en landschapsarchitect Leen Goedegebuure ontworpen en uitgewerkt. Het vormt straks een prachtige parkachtige ruimte rond de historische binnenstad. De kwaliteit van het gebied voor toerisme als ook voor wonen neemt daarmee fors toe.

Sittard-Geleen is met bijna 100.000 inwoners de op een na grootste stad van Limburg. Met Heerlen en Maastricht vormt Sittard-Geleen één van de zes stedelijke netwerken in Nederland. Hoogwaardige industrie en een intensieve dienstensector maken Sittard-Geleen tot economische motor van de regio. Tegelijk zorgen het culturele klimaat, de educatieve instellingen en de rijke groenvoorzieningen voor een goede balans tussen wonen en werken. Leefbaarheid en veiligheid zijn speerpunt van beleid. Niet alleen voor de stadskernen maar ook voor wijken en dorpskernen. In deze veelzijdigheid wil Sittard-Geleen zich verder ontwikkelen tot een herkenbare en dynamische stad.