Ingezonden persbericht


Rotterdam, 2 februari 2006


- PERSBERICHT -

LLink presenteert: Rent a Moslim

Elena Simons met haar nieuwe initiatief in LLinke soep

Elena Simons noemt zichzelf Maatschappelijk Uitvinder. De excentrieke jonge dame hielp Rita Verdonk aan een burgerbuddy en stuurde Sinterklaas naar de Moskee. Presentator Marcel van der Steen bespreekt haar nieuwe initiatief getiteld; 'Rent a Moslim', een nieuw project ter bevordering van de integratie. Reporter Marijn is op bezoek geweest in de ooit zo berucht Bijlmermeer. Uit haar bezoek blijkt dat de Bijlmer tegenwoordig hartstikke boring is. Vorige week Giel Beelen, deze week is Wouter Bos aan de beurt om te vertellen waarom juist hij de 'Fallus met het Geitenwollenmutsje' moet winnen. LLinke Soep wordt vrijdagavond om 20:00 uitgezonden op Radio 1.

Initiatiefnemer van 'Wonder' en schrijfster van het boek 'Pret Met Moslims' is prettig gestoord en heeft altijd nieuwe ideeën. Elena Simons vertelt over haar nieuwe ingevingen. Zo wil de jonge uitvinder een boek schrijven, 'voor de beginnende Praktisch Idealist'.

Hans Mooren en Jenny van Dalen geven al tien jaren lang excursies door de wijk waar ze zelf wonen. Ze willen vooral de vele positieve kanten van de Bijlmer belichten. Marijn neemt deel aan deze excursie.

Het komt steeds dichterbij, de verkiezing van de Uberseksueel van het Jaar. Deze week vertelt PvdA lijsttrekker Wouter Bos waar juist hij de 'Fallus' moet winnen

LLinke Soep is vrijdag 3 februari om 20:00 uur te horen bij Radio 1. Llinke Soep is een programma van LLiNK. LLiNK maakt programma's over mondiale verhoudingen, mensenrechten, dierenrechten, natuur en milieu. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT