Gemeente Amsterdam

Tips Uitweek 5

2 februari 2006
---
Amsterdams Uitburo Hier kunt u inspiratie opdoen voor een leuke avond uit. Elke week worden er nieuwe tips geplaatst, geselecteerd door het Amsterdams uitburo. Voor meer informatie kunt u klikken op de links onder de stukjes.

B-Switched B-Switched

Amsterdam, 3 februari 2006 Drie vrouwen achter de turntables - en soms komen ze er ook achter vandaan! B-Switched is een nieuwe clubavond met een hete mix van (tech-)house, minimal en aanverwante stijlen. DJ's Esther, Estroe en ZoëXenia laten de bezoekers alle hoeken van de vloer zien. Estroe viert bovendien haar verjaardag, en ZoëXenia laat horen dat ze ook kan zingen. Een verrassend avondje in Studio 80! Voor meer informatie klik hier.

Het Slot

Het Slot. Foto: Sanna Peper Amsterdam, 3 t/m 5 februari & 22 februari + 5 april

Een jongetje vindt tijdens het houtsprokkelen een gouden sleuteltje. 'Waar een sleutel is, moet ook een slot zijn', denkt hij slim. En inderdaad vindt hij een ijzeren kistje. Wat zou erin zitten? Deze voorstelling van theatergroep Wederzijds heeft weinig woorden nodig voor een mooi verhaal. Wel veel muziek, verwondering en verbazing. In de Krakeling, voor kinderen vanaf vier jaar. Voor meer informatie klik hier.

Cyrano Cyrano. Foto Jochem Jurgens

Amsterdam, 7 t/m 25 februari

Cyrano, is één van de grootste woordkunstenaars ooit. Hij kan alles verwoorden, behalve zijn liefde voor Roxanne. In de vele films en theaterstukken over Cyrano wordt hij vaak neergezet als een lachwekkend figuur. Regisseur Tarkan Köroglu ziet Cyrano als een man die schreeuwt, bluft en vecht maar zich ook bewust is van zijn nutteloosheid en onvermogen. Porky Fransen slaagt erin naast de lachwekkende vooral ook de trieste kant van Cyrano en zijn leven te belichten. Voor meer informatie klik hier.

Nieuwe muziek op oude instrumenten

Amsterdam, 19 februari

Jonge componisten laten zich inspireren door de muziek van de Middeleeuwen. Het zijn (oud) studenten van het Conservatorium van Amsterdam en de Schola Cantorum Basiliensis uit Basel. Nieuwe muziek dus, op oude instrumenten. Uitgevoerd door een klein ensemble met mezoo, fluit, harp en viola d'arco. Een verrassende muzikale brug over vele eeuwen heen. Voor meer informatie klik hier.