Vluchtelingenwerk Nederland

03-02-2006

VluchtelingenWerk Nederland ondersteunt klimaatcampagne `Hier'

Met steun van de Nationale Postcode Loterij zetten 45 goede doelenorganisaties de komende twee jaar de klimaatverandering op de agenda. Van de 45 organisaties werken er 38 aan een eigen of gezamenlijke project. De 7 anderen, waaronder VluchtelingenWerk Nederland, zijn sympathisant van het project. Het motto van de campagne is `Hier'. Met dit motto wordt antwoord gegeven op de vraag: "Waar begin je met de oplossing van het Klimaatprobleem?"

Doel van de campagne is bij zoveel mogelijk Nederlanders het bewustzijn bevorderen dat er iets aan klimaatverandering gedaan kan worden. Bijvoorbeeld door energiezuinige producten te kopen. Of geen gebruik meer te maken van standbyfuncties op televisie en computer. Daarnaast worden er door de deelnemende organisaties overal ter wereld projecten opgezet die gericht zijn op het aanpakken van de gevolgen van klimaatverandering. Het programma van de 38 organisaties moet een vliegwiel worden. Bedrijven kunnen zich aansluiten door onder `Hier' energiezuinige producten in de markt te zetten. `Hier' wil ook samenwerken met de overheid.

De Postcode Loterij maakt deze twee jaar durende campagne mogelijk met een bijdrage van 16,3 miljoen euro. Voor meer informatie www.hier.nu