Politie Gelderland-Midden


Publicatiedatum: 3-2-2006 9:53:41
---

Bunschoter aangehouden na huiselijk geweld tegen ex
Publicatiedatum: 3-2-2006 9:53:21

Nijkerk - De Nijkerkse politie heeft donderdagochtend na een melding van huiselijk geweld een 36-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg aangehouden. De man wordt verdacht van vernieling en bedreiging in de woning van zijn 35-jarige ex-vriendin.
Het slachtoffer waarschuwde zelf de politie nadat haar ex-vriend rond half twaalf bij haar woning was verschenen. Daarbij zou de man met zijn auto een schutting omver hebben gereden. Ook zou hij volgens de vrouw gedreigd hebben het huis in brand te steken. Problemen over een geldkwestie zouden de aanleiding zijn geweest tot de ruzie. Politieagenten troffen kort na de melding de Bunschoter nog in zijn auto aan terwijl hij op de oprit van de woning stond. De man werd gelijk aangehouden en is later na verhoor weer vrijgelaten. Hij had erkend dat er ruzie was geweest, maar volgens zijn verklaring was er niet gedreigd en al evenmin iets vernield. De politie maakt proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Auto van de weg: dronken Wekerommer aangehouden
Publicatiedatum: 3-2-2006 9:52:14

Wekerom - Een achttienjarige automobilist uit Wekerom is vrijdag even na middernacht op de Wekeromsebuurtweg door de politie aangehouden wegens het rijden onder invloed. Agenten stelden een onderzoek in na een melding van een van de weg geraakte auto. De Wekerommer werd daarbij aangetroffen en bleek onder invloed van alcohol. Bij het ongeval was niemand gewond geraakt.
Een getuige meldde omstreeks kwart over twaalf dat er op de Wekeromsebuurtweg een auto in de sloot was gereden, waarna politieagenten poolshoogte gingen nemen. Bij de van de weg geraakte auto troffen de agenten twee mannen aan die beiden verklaarden niet met de wagen te hebben gereden. Aangezien de achttienjarige jongen de eigenaar van de wagen bleek te zijn werd hij ervan verdacht de bestuurder te zijn geweest. De jongen moest mee naar het politiebureau. Daar werd de ademanalyse afgenomen en bleek de Wekerommer onder invloed met een alcoholpromillage van 2,23 (dat is ruim vier keer de toegestane hoeveelheid). Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bekeuringen bij verkeerscontrole Kallenbroekerweg
Publicatiedatum: 3-2-2006 9:51:37

Barneveld - Bij een verkeerscontrole op de Kallenbroekerweg in Barneveld zijn door de politie donderdag 22 bekeuringen uitgedeeld. De politie controleerde gedurende de ochtend en een deel van de middag tientallen bromfietsers, fietsers en auto's. Aan zeventien automobilisten werden bonnen uitgedeeld omdat ze zonder gordel reden. Daarnaast werden bekeuringen uitgedeeld voor verschillende andere overtredingen zoals het rijden zonder helm, geen verzekering, rijden zonder bromfietscertificaat en het niet kunnen tonen van het rijbewijs.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606