Intro it security

PERSBERICHT

Intro IT Security distribueert Pointsec Memory stick encryptie

Hengelo, 3 februari 2006

Intro IT Security is de nieuwe distributeur van de mobiele encryptie software van Pointsec Mobile Technologies in de Benelux geworden. Pointsec is marktleider op gebied van beveiliging van mobiele apparatuur binnen verschillende grote organisaties/ondernemingen. Een Memory stick, PDA, Smartphone, Laptop, PC of Floppy zijn enkele voorbeelden van apparatuur wat volledig versleuteld kan worden. Hierdoor kan enkel en alleen een geautoriseerde gebruiker bij de informatie komen..

Pointsec Mobile Technologies is al een aantal jaren actief op de Nederlandse markt. Voor Pointsec Mobile Technologies kwam er eind vorig jaar een noodzaak om een nieuwe distributeur aan te stellen en met Intro IT Security is deze gevonden. 'Een eenmalige en unieke kans bood zich aan en wij zijn hierop graag ingegaan' volgens directeur Robert Esschendal van Intro IT Security. 'We kennen Pointsec al een aantal jaren en de keuze was snel gemaakt. De oplossingen van Pointsec zijn de absolute top op gebied van mobiele informatie beveiliging en de beveiliging van deze informatie is iets wat de laatste maanden erg onder de aandacht is gebracht'.

'Er is duidelijk een groot potentieel voor Pointsec oplossingen binnen de Benelux. We zijn onder de indruk van de expertise en inzicht in de markt van Intro IT Security' zegt Hans Strandberg, directeur distributie Pointsec. 'Hun focus op 'Endpoint Security' maakt hun voor ons de ideale partner.'

Over Intro IT Security
Intro IT Security is als nieuwe onderneming gestart, vanuit de visie dat informatie van bedrijven en instellingen steeds mobieler worden gebruikt en dus een goede beveiliging noodzakelijk is. Intro IT Security speelt hierop in met diverse producten voor toegangsbeheer en encryptie. De mobiele gebruiker en de informatie die men gebruikt kan hiermee optimaal worden beschermd.

Over Pointsec Mobile Technologies
Pointsec Mobile Technologies is bepalend op gebied van beveiliging van mobiele apparatuur. De hoge certificeringen en een complete range aan producten voor de mobiele gebruiker geven een grote voorsprong ten opzichte van andere leveranciers. Pointsec levert een oplossing die de gebruiker vertrouwelijkheid van informatie garandeert. Data wordt automatisch en transparant versleuteld. Pointsec klanten bevinden zich binnen de overheid, banken, multinationals en instellingen die met privacy gevoelige informatie om gaan. Opgericht in 1988 en aan de Stockholm stock Exchange genoteerd (PROT) geeft Pointsec volgens Gartner al 5 jaar achtereen leiding aan de beveiligingsmarkt voor mobiele gebruikers.