Politie Groningen

Persberichten vrijdag 3 februari 2006

provincie Groningen,, 03-02-2006 o Vandaag zijn er zes persberichten.

Groningen: vrouw wil identificatiebewijs niet tonen

De politie heeft donderdagochtend tijdens een roodlichtcontrole bij de spoorwegovergang Verlengde Lodewijkstraat met de Helperzoom een 34-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De vrouw werd staandegehouden, nadat zij door het rode licht was gereden. Zij weigerde haar identificatiebewijs te laten zien. Hierop werd zij meegenomen naar het politiebureau. Daar gaf de vrouw aan dat het ging om een principekwestie. Haar principe werd echter wel beloond met een bekeuring. Zij mocht even later het politiebureau verlaten. Bij de controle werden nog vijf andere fietsers bekeurd, omdat ook zij door het rode verkeerslicht waren gereden.

Groningen: Stadjer aangehouden voor fietsdiefstal

De politie heeft donderdagavond op de Grote Markt een 25-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal. Politieagenten zagen de Stadjer zonder licht over het voetgangersgedeelte rijden. Hij werd vervolgens gecontroleerd. Al snel bleek dat de fiets gestolen was. De man had volgens eigen zeggen de fiets gevonden en het slot opengebroken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht de verdachte het politiebureau verlaten. De politie probeert de eigenaar van de fiets te traceren.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Loppersum, Wijmersweg: aantal geregistreerde voertuigen: 736, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 68 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Kornhorn, Provincialeweg: aantal geregistreerde voertuigen: 89, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Uithuizen, Provincialeweg N363: aantal geregistreerde voertuigen: 257, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Middelstum, Delleweg: aantal geregistreerde voertuigen: 328, aantal overtredingen: 32, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Middelstum: hennepplantage opgerold

In een woning aan de Klaproosstraat in Middelstum is donderdagmiddag een hennepplantage opgerold. De politie trof 102 planten aan. De 36-jarige eigenaar van de woning heeft bekend eigenaar te zijn van de plantage. Hij deed vrijwillig afstand van de planten en de gebruikelijke kweekapparatuur, zoals lampen, filters en ventilatoren. Deze zijn vernietigd. De verdachte is aangehouden voor overtreding van de opiumwet. De politie maakt proces-verbaal op.

Zuidbroek: automobilist onder invloed

Een 21-jarige automobilist uit Alteveer (Gn) is donderdagnacht op de Muntendammerweg aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de man op de WA Scholtenweg rijden en vertoonde opvallend rijgedrag. Bij het natrekken van zijn kenteken bleek dat de auto niet APK-gekeurd was. Bij zijn staandehouding wees een blaastest uit dat hij alcohol had gedronken. Op het politiebureau bleek hij 1,05 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Omdat de verdachte een beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Na verhoor mocht hij het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: politie controleert op fietsverlichting
De politie heeft donderdagochtend op de Molenstreek, het Beneden Oosterdiep en het Egypteneinde fietsers gecontroleerd op het voeren van fietsverlichting. In totaal werden 45 fietsers gecontroleerd. Vijf van hen kregen een bekeuring uitgereikt, omdat zij zonder licht fietsten.