AutoRai

Kia introduceert nieuwe Carnival in Genève

(2/3/2006)
Tijdens de 76e autotentoonstelling van Genève presenteert Kia de Europese Carnival, met veel interieurruimte, uitmuntende toegankelijkheid en compacte buitenafmetingen.
Op 2 maart 2006 maakt Europa kennis met de nieuwe âshort bodyâ Kia Carnival, die compacter gebouwd is dan de recent geïntroduceerde âlong bodyâ Amerikaanse versie. Toch biedt de Europese Carnival zeven volwaardige stoelen in twee+drie+twee opstelling. Hiervan kunnen de achterste vijf per stuk worden verschoven, versteld, omgeklapt of uit de auto worden genomen. De beide schuifdeuren en de achterklep kunnen (afhankelijk van de gekozen uitvoering) elektrisch openen en sluiten met afstandbediening.

De nieuwe Carnival is precies dat: geheel nieuw. Er worden hogere standaards gezet op belangrijke punten zoals ruimte in het passagierscompartiment, zitcomfort, kwaliteit van de interieurafwerking, praktische gebruiksmogelijkheden en veelomvattende uitrusting. Het design is van binnen en van buiten uitgesproken modern. De prestaties zijn verbeterd terwijl het brandstofverbruik daalt, dankzij efficiënte benzine -en dieselmotoren die circa 136 kW (185 pk) maximum vermogen leveren. De stuurinrichting met variabele overbrenging maakt inparkeren extra makkelijk en bevordert tevens de stuurprecisie op de snelweg.

Tegelijk met de Carnival MPV, Multi Purpose Vehicle, introduceert Kia een concept-car in het C-segment (waarin Kia vertegenwoordigd is met de Cerato). Deze concept-car is een vijfdeurs hatchback waarvan de details op een later tijdstip bekend worden gemaakt. De Carnival komt in juni 2006 bij de Kia dealers in de showroom.

BedrijfsautoRAI.nl