Politie Hollands Midden

Datum: 3 februari 2006

Katwijk Verkeersongeval Donderdag 2 februari even voor 21.00 uur vond op de kruising Hoorneslaan/Provincialeweg N206 een verkeersongeval plaats. Een 34-jarige automobilist uit Katwijk reed over de Hoorneslaan vanuit de richting van het Hoornesplein. Op de kruising met de N206 sloeg hij linksaf om de N206 op te rijden. Hij verleende echter geen voorrang aan een tegemoetkomende automobilist waardoor er een aanrijding ontstond. De 36-jarige bestuurder uit eveneens Katwijk werd voor verder onderzoek overgebracht naar het LUMC. De andere Katwijker werd aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Een blaastest gaf een resultaat aan van 915 ug/l. De limiet is 220. Tegen de Katwijker wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Beide voertuigen moesten worden weggetakeld.

Katwijk Aanhouding na aanrijding

De politie heeft 2 februari omstreeks 21.30 uur een 34 jarige Katwijkse automobilist aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man had op de Hoorneslaan ter hoogte van de rotonde een aanrijding veroorzaakt met een auto die al op de rotonde reed. Bij de afhandeling van die aanrijding controleerden de agenten de automobilist op alcoholgebruik. De man bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 915. De limiet is 220. In verband hiermee kreeg hij een proces-verbaal en een rijverbod. Daarnaast heeft de politie zijn rijbewijs ingevorderd.

Noordwijk Aanhouding na kledingdiefstal

Een 32 jarige vrouw uit Almere is 2 februari omstreeks 20.00 uur door de politie op de Nieuwe Zeeweg aangehouden op verdenking van winkeldiefstallen. De vrouw had even daarvoor in een kledingwinkel aan de Hoofdstraat onder andere truien en broeken gestolen. Een winkelmedewerkster had dit opgemerkt en was de vrouw op straat achterna gerend. Een omstander wist de dader even vast te houden en kreeg een trui overhandigd, maar vervolgens zette zij het weer op een lopen. De winekmedewerkster achtervolgde de vrouw uit Almere tot de Nieuwe Zeeweg waar ze agenten trof die de verdachte daarop aanhielden. De vrouw bleek in een andere winkel ook nog een broek en een trui gestolen te hebben. Ze verklaarde dat ze geen geld had om de kleding voor haar kinderen te kopen. De vrouw kreeg een proces-verbaal, waarna ze door de politie in vrijheid is gesteld. De kleding wordt teruggegeven aan de winkels.

Leiden Overval in woning Donderdag 2 februari werd tussen 18.15 en 18.40 uur een overval gepleegd in een woning in de Professorenwijk. Drie mannen belden bij de woning aan en drongen de woning binnen. Een van de mannen bedreigde de twee aanwezige vrouwen met een vuurwapen. De mannen gingen er vandoor met een portemonnee en een telefoon. Het is onbekend in welke richting de mannen gevlucht zijn, en of zij met een voertuig waren. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden bij de recherche in Leiden.

Leiden Beroving In de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 februari werden drie jongens op de Gooimeerlaan beroofd van onder andere hun mobiele telefoons en portemonnees. Twee licht getinte jongens en in het donker gekleed en van rond de 18 jaar bedreigden de jongens met een vuurwapen en eisten de goederen. De jongens zijn hierna weggelopen in de richting van het park. De politie verzoekt getuigen zich te melden bij de recherche in Leiden.

Leiderdorp Verkeerscontroles De politie heeft donderdag 2 februari in de middag een brom- snorfietscontrole gehouden op de Leidsedreef. Met de rollertestbank werden de voertuigen gecontroleerd op overschrijding van de maximum snelheid. Er werden zeven bekeuringen uitgeschreven. Zes voor het overschrijden van de constructiesnelheid en één voor het niet voeren van de fietsverlichting. Later in de middag werd een snelheids- en gordelcontrole gehouden op de Persant Snoepweg en de Van Diepeningenlaan. In totaal werden er elf bekeuring uitgeschreven; zes voor snelheid en vijf voor de gordel.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na brandstichting

De politie heeft 3 februari omstreeks 01.00 uur een 19 jarige man uit Alphen aangehouden op verdenking van brandstichting. Omstreeks middernacht werd een brand ontdekt aan de voormalige belwinkel aan de Ridderhof. De politie heeft in het onderzoek naar de toedracht van de brand onmiddellijk kunnen vaststellen dat het om brandstichting ging, gezien de aangetroffen sporen. Bij getuigenverhoor werd duidelijk dat een 19 jarige man die naar de brand stond te kijken mogelijk betrokken is bij de brandstichting. De man werd ter plaatse door agenten aangehouden en wordt vandaag verhoord. Een 18 jarige plaatgenoot werd eveneens aangehouden terzake het niet kunnen tonen van zijn identiteitsbewijs. Deze is inmiddels heengezonden. De politie verzoekt getuigen die zich nog niet gemeld hebben contact op te nemen.

Stolwijk Snelheidscontroles De politie heeft op woensdag 1 februari op twee tijdstippen een snelheidscontrole gehouden op de Schoonhovenseweg. De eerste controle was van 11.30 tot 13.45 uur. Van de 1450 passanten waren er veertien in overtreding. De tweede controle was tussen 14.05 en 15.05 uur. Drie personen reden te hard. Er waren 790 passanten. De hoogstgemeten snelheid was 107 km/u.

Schoonhoven Controle fietsers De politie heeft donderdag 2 februari een controle fietsers gehouden op het achterpad bij de Leeghwaterstraat. Eind vorig jaar had de politie al een controle uitgevoerd op het voetpad waar veel fietsende schooljeugd reed. Ouders met kleine schoolgaande kinderen ondervonden veel hinder van de fietsers. De fietsers werden aangesproken en toen alleen nog gewaarschuwd. Donderdag 2 februari werden veertien schoolgaande fietsers bekeurd.

Gouda/Boskoop/Waddinxveen Auto weg na woninginbraak Bij een inbraak in een woning aan de Burgemeester Martenssingel, op donderdag 2 februari, werd naast een laptop en een computer ook de auto van de bewoners weggenomen. Later op de avond werd bij de politie gemeld dat twee personen zich verdacht ophielden bij een woning aan de Vogellaan in Boskoop. De personen waren in een auto gestapt, waarin nog twee anderen zaten. De auto bleek de auto te zijn die eerder die dag was weggenomen in Gouda. De politie heeft direct gepost in de omgeving en uitgekeken naar de betreffende auto. Agenten werden door twee inzittenden van een auto aangesproken. Zij vertelden dat ze bijna door een auto werden aangereden op de Groensvoorde. Omstreeks 22.00 uur werd de auto door agenten gezien op de Kerkweg-Oost in Waddinxveen. Bij de achtervolging die daarop volgde botste de vluchtauto ter hoogte van de Oranjelaan tegen een geparkeerde auto toen de bestuurder van de vluchtauto probeerde te keren. De auto reed opnieuw weg. Kort daarna stapten de inzittenden uit de auto waarna ze allen wegrenden. Een van de personen, een 15-jarige Gouwenaar, werd aangehouden. De politie zet het onderzoek voort.

Gouda Aanhouding voor rijden zonder rijbewijs

Een 20 jarige man uit Vlaardingen is 2 februari omstreeks 20.00 uur door de politie op de Scheltemastraat aangehouden op verdenking van rijden zonder rijbewijs. De man reed met zijn auto over de Gildenburg toen agenten hem wilden controleren. De man negeerde het stopteken, waarna hij na een wilde rit door de stad op de Vlaserf tegen een hek tot stilstand kwam. Hoewel de man het na de aanrijding op een lopen zette konden agenten hem op de Scheltemastraat aanhouden. De man is voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. Hij bekent dat hij zonder rijbewijs heeft gereden en niet wilde stoppen om een bekeuring te voorkomen. De politie stelt nog een onderzoek in naar computerspullen die in de auto werden aangetroffen, die mogelijk afkomstig zijn van diefstal.

Gouda Aanhoudingen na lastigvallen

Een 14 jarige jongen uit Gouda is 2 februari omstreeks 20.00 uur door de politie aangehouden. De jongen zou in winkelcentrum Bloemendaal twee 15 jarige plaatsgenoten hebben lastiggevallen. Na geduw, getrek en bedreigende taal heeft de 15 jarige Goudenaar de politie ingeschakeld en deed hij aangifte van bedreiging en mishandeling. De verdachte werd in zijn woning aangehouden en verklaarde later dat hij het allemaal als een grap bedoeld had. Later op de avond, rond 21.00 uur, hield de politie een 59 jarige Amsterdammer aan op Klein Amerika. De politie was door stadstoezicht ingeseind. Op de camera was gezien dat hij mensen bij de betaalautomaat van het parkeerterrein lastigviel. Toen de agenten de man op zijn gedrag aanspraken gaf hij een grote mond. De man kreeg een bekeuring voor verstoring van de openbare orde en voor het niet tonen van zijn identiteitsbewijs.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --