Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Emmen, 03-02-2006

Onder invloed verkerende bestuurders aangehouden ASSEN Op de Mahatma Gandiweg zijn in de nacht van donderdag op vrijdag 2 autobestuurders aangehouden. De politie zag een auto rijden, die door zijn rijgedrag de aandacht trok. Bij de Mahatma Gandhir rotonde nam de bestuurder deze linksom in plaats van rechtsom. De politie trof de auto een eindje verderop stilstaand aan. De 28-jarige bestuurster uit Assen, gaf aan dat zij net weer weg wilde rijden. Bij de ademtest bleek ze teveel gedronken te hebben en werd aangehouden. Zij verklaarde dat even daarvoor de man die naast haar zat, de auto bestuurd had. Ook van deze man, een 32-jarige inwoner van Assen, werd een blaastest genomen en ook hij bleek teveel gedronken te hebben en werd aangehouden. Aan het bureau werd van beide een blaastest genomen, waarbij beiden een alcoholpromillage van ongeveer 1 promille werd vastgesteld. Verder bleek de vrouw niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Na verhoor hebben beiden een dagvaarding meegekregen. (06-110372)

Onderzoeken naar inbraken in woningen
GASSELTERNIJVEEN Donderdag is rond de middag ingebroken in een woning aan de Schreierswijk. Wat en hoeveel er weg is, moet nog blijken. Wel is duidelijk dat er enkele sieraden weg zijn. De daders waren binnengekomen door het forceren van een raam. (06-110258)

GASSELTE Donderdag is er ingebroken in een woning aan de Gieterweg. Gestolen zijn een aantal huishoudelijke apparaten en elektrisch gereedschap. De waarde wordt geschat op ruim 800,-- euro. De daders waren in de woning gekomen door het forceren van een raam. ( 06-110327)

Winkeldievegge aangehouden
EMMEN In een winkel aan het Valkenveld is donderdag een 29-jarige inwoonster van Emmen aangehouden voor het stelen van snoepgoed. Eerste werd gezien dat zij snoep uit de bakken pakte en dat ter plaatse nuttigde en vervolgens een zak vulde met snoep en zonder betalen de winkel verliet. De vrouw is aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-110272)

Huiselijk geweld
ASSEN Donderdagavond is een 41-jarige inwoner van Assen aangehouden voor het mishandelen van zijn 38-jarige echtgenote. Hij had haar geschopt en geslagen. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Het protocol huiselijk geweld zal worden gehanteerd. (06-110347)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen. Tel. 0592-452052 of 06-51 52 8156.