Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Rijden onder invloed

Automobilist moet rijbewijs inleveren

Vroomshoop

Op vrijdag 3 februari omstreeks 02.40 uur werd op de Tonnendijk in Vroomshoop een 25 jarige automobilist aangehouden. Politiemensen zagen de man al slingerend rijden over de Tonnendijk. De man, een inwoner van Zwolle, werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar de uitslag van de ademanalyse 1,61 promille was moest hij zijn rijbewijs inleveren. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-014988)

Rijden zonder rijbewijs

Jongen rijdt zonder rijbewijs en wordt aangehouden

Almelo

Op donderdag 2 februari omstreeks 21.55 uur hielden politiemensen een 20 jarige jongen aan op de Gors in Almelo. Surveillerende politieagenten zagen de Almeloër zijn auto parkeren op het terrein van het winkelcentrum. In verband met overlast in het verleden van jongeren en auto's op het parkeerterrein aan de Gors werd de bestuurder gecontroleerd. De Almeloër bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Derhalve werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-014946)

Man vernielt auto

Aan de hand van het opgegeven signalement komt de politie op het spoor van de mogelijke dader en houdt hem aan

Hengelo

Donderdagavond 2 februari omstreeks 20.00 uur meldde een 28 jarige Hengeloër op het politiebureau dat zijn auto even daarvoor was vernield aan de Langestraat in Hengelo. Hij vertelde zijn auto geparkeerd te hebben en nog in de auto zat, toen hij een klap op zijn auto hoorde en zijn auto bewoog. Voor de auto stond een man, die tegen zijn auto had geslagen of geschopt met als gevolg een deuk. Hij sprak de man aan, die zichtbaar onder invloed van alcohol of drugs verkeerde. De man ontkende de vernieling en ging er vandoor. De 28 jarige man gaf het signalement van de dader aan de politie door. De politie stelde een onderzoek in en kwam op het spoor van de vermoedelijke dader, een 20 jarige Hengeloër. De 20 jarige verdachte werd om 21.15 uur in zijn woning in Hengelo aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-014898)

Verboden wapenbezit

Politie treft bij routinecontrole drie samurai sierzwaarden in kofferbak van auto

Enschede

De politie zag op vrijdagochtend 3 februari om 03.25 uur een auto rijden over de Oldenzaalsestraat in Enschede, waarbij hen het slingerende rijgedrag van de bestuurder opviel. Ze controleerden de automobilist, een 27 jarige Enschedeër op de Beukinkstraat. Er werd een blaastest afgenomen, doch er werd geen overtreding geconstateerd. Bij het doorzoeken van de auto, trof de politie in de kofferbak drie samurai sierzwaarden aan. Deze werden in beslag genomen en de 27 jarige werd aangehouden. Na verhoor kon de verdachte met een transactie het bureau weer verlaten. (06-014986)

Rijden tijdens ontzegging

Automobilist rijdt zonder rijbewijs en geeft valse naam op

Enschede

Op de Parkweg in Enschede controleerde de politie op donderdag 2 februari om 17.15 uur een 24 jarige Enschedeër in zijn auto. De 24 jarige kon geen rijbewijs en identiteitsbewijs tonen. Bij navraag bleek de 24 jarige een openstaande boete te hebben, waarop de politie hem aanhield. De verdachte verklaarde daarop meteen dat hij niet de persoon was die hij had opgegeven. Hij had een valse naam gegeven. Om uit te zoeken wie hij nu werkelijk was, nam de politie hem mee naar het bureau. Daar bleek hij op zijn eigen naam geen openstaande boetes te hebben. Met een proces-verbaal voor het opgeven van een valse naam en het rijden met een ingevorderd rijbewijs kon de 24 jarige het bureau weer verlaten. (06-014876)

Ageeth Doldersum, Monique Oude Wolbers en Sonja Eerhard: 053-4555588


---- --