Gemeente Hilvarenbeek


Hilvarenbeek behoudt drie wijkagenten

Burgemeester Huisman ziet zijn inspanningen beloond Onder de titel Zien naar 2010 werden eind vorig jaar de reorganisatieplannen voor de politieregio Midden- en West-Brabant gepresenteerd. Over deze plannen ontstond nogal wat commotie in Hilvarenbeek. Belangrijkste pijnpunt was het voornemen om het aantal wijkagenten in de gemeente terug te brengen van 3 naar 1½. Burgemeester Huisman heeft zich hier van meet af aan tegen verzet. Deze inspanningen zijn niet vergeefs geweest. Gisteren - tijdens een vergadering van het regionaal college van de politieregio - werd duidelijk dat het huidige aantal wijkagenten in Hilvarenbeek gehandhaafd kan blijven.

De reorganisatie betekent voor Hilvarenbeek dat het politieteam Oisterwijk-Hilvarenbeek gaat verdwijnen en dat Hilvarenbeek - samen met Tilburg-Zuid en Goirle - toebedeeld wordt aan het werkgebied van het nieuw op te richten team Leijdal-Hilvarenbeek. Onderdeel van het reorganisatieplan was verder dat Hilvarenbeek de helft van zijn huidige aantal wijkagenten zou inleveren.
Burgemeester Huisman heeft de afgelopen maanden geen gelegenheid onbenut gelaten om duidelijk te maken dat dit laatste voor hem onaanvaardbaar is. Hij beschouwt het als een ongewenste ontwikkeling die niet aan de inwoners valt uit te leggen.
Gisteren vergaderde het regionaal college van de politieregio Midden- en West-Brabant - bestaande uit de burgemeesters van de 26 gemeenten uit de regio en de korpsleiding - over de reorganisatieplannen. Hier werd duidelijk dat het belang van wijkagent wordt onderkend en dat er inmiddels nieuwe criteria zijn geformuleerd aan de hand waarvan het aantal wijkagenten per gemeente wordt bepaald. Op basis van deze criteria kan geconcludeerd worden dat Hilvarenbeek drie wijkagenten zal behouden.