Gemeente Nuth


03-02-2006

John Essers reikt project Sociale Firma Nuth de helpende hand

Op donderdag 2 februari 2006 vond de formele start plaats van het project Sociale Firma Nuth. Dit project richt zich op arbeidsreĂŻntegratie van personen die een relatief grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt. RIMO en Der Sjtiel zijn hierbij de partners in dit initiatief van GroenLinks Nuth. Initiatiefnemer en raadslid John Essers stak deze ochtend samen met de medewerkers van Der Sjtiel de handen uit de mouwen.

Snoeien voor een betere toekomst
Het project Sociale Firma Nuth houdt in dat medewerkers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring kunnen opdoen. De meeste van hen verkeren in een uitkeringssituatie die dit werk doen met behoud van uitkering. Door de scholing die men ook in dit project kan opdoen, komt men in het bezit van een diploma waarmee men gericht een kans maakt op een betaalde baan. Medewerkers kunnen na dit project doorstromen naar werk binnen een sociale werkvoorziening of zelfs naar de reguliere arbeidsmarkt. In de groenvoorziening van de buitengebieden van de gemeente Nuth voeren zij snoei- en onderhoudswerkzaamheden uit. De eerste week van februari werken zij aan de Lieverkenszandweg in Wijnandsrade.

Met raad en daad
Om 09.30 uur werden de medewerkers van Der Sjtiel verrast door wethouder Huub Kockelkoren. In het gezelschap bevonden zich vertegenwoordigers van RIMO, Der Sjtiel, initiatiefnemer John Essers en vertegenwoordigers van de gemeente Nuth. Wethouder Kockelkoren prees hun inzet, dankte hen en hoopt dat ze met deze geboden kans de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen zien; vertrouwen in een regulier bestaan met werk en inkomen. Zij ontvingen een lunchpakket van de gemeente Nuth voor de stevige trek. Dit werd door de aanwezigen zeer op prijs gesteld. Initiatiefnemer en raadslid John Essers stak de handen uit de mouwen om op deze ochtend de medewerkers van Der Sjtiel te helpen.
Wethouder Kockelkoren en werkbegeleider Bert Rutters van der Sjtiel. Op de achtergrond Jurjen van Asperen, directeur van der Sjtiel. Wethouder Kockelkoren en werkbegeleider Bert Rutters van der Sjtiel. Op de achtergrond Jurjen van Asperen, directeur van der Sjtiel.

Twee deelnemers project Sociale Firma Nuth
Twee deelnemers project Sociale Firma Nuth