Persberichten district Heuvelrug, 12.10 uur

Utrecht, 03-02-2006

Grote verkeerscontrole

VEENENDAAL - Op donderdag 2 februari heeft de politie van 16.00 uur tot 21.45 uur een verkeerscontrole op de Verlengde Sportlaan gehouden. De controle vond plaats in samenwerking met het KLPD, Koninklijke Marechaussee, Douane (met 2 speurhonden) en ANWB.

Er werden in totaal ongeveer 80 bekeuringen uitgeschreven: hoofdzakelijk voor het niet dragen van de autogordel, het nodeloos voeren van mistverlichting en het niet kunnen tonen van rij- en/of kentekenbewijs.

Ongeveer 160 automobilisten moesten een blaastest afleggen. Eén van hen, een 25-jarige automobilist uit Scherpenzeel (Gld) werd aangehouden omdat hij teveel had gedronken. Hij blies 365 ug/l, ruim anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

De ANWB heeft meer dan dertig automobilisten geholpen bij de vervanging van defecte verlichting.

Het KLPD heeft met een zogenaamde catchscan ruim 2400 langsrijdende voertuigen gecontroleerd. Daarbij werden geen bijzonderheden geconstateerd.

Proefrit

ACHTERBERG Op donderdag 2 februari nam een motoreigenaar onvrijwillig afscheid afstand van zijn motor.

Een 59-jarige man uit Achterberg zette onlangs zijn motorfiets, een zilverkleurige Aprilia MB (125 CC) voorzien van het kenteken MP-GF-23, op internet te koop. Hij werd door een man gebeld die aangaf interesse te hebben en er werd een afspraak gemaakt voor donderdagavond.

Rond 19.40 uur kwam de man samen met een andere man aan de deur bij de Achterberger. Hij maakte een proefrit met de motor, terwijl zijn kameraad bij de eigenaar achterbleef. Toen de proefrijder terugkwam, sprong zijn kameraad plotseling bij hem achterop en verdween het tweetal.

Signalementen:

Proefrijder: Een licht getinte man van ± 20 jaar, ± 1.60 meter, vrij mager en hij droeg een blauwe jas en een blauwe pet;

De tweede man was eveneens licht getint, ± 20 jaar, ± 1.65 meter, iets dikker dan zijn maat. Hij droeg een blauwe jas en een grijze muts.

Getuigen die de verdachten, eventueel in combinatie met de gestolen motor (Aprilia MB, kenteken MP-GF-23), hebben gezien of menen te (her-)kennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Snelheidscontrole

COTHEN De politie heeft op donderdag 2 februari een snelheidscontrole op de Van Lynden van Sandenburgweg gehouden.

Van de 756 voertuigen die tussen 10.30 uur en 12.00 uur de radarpost passeerden, reden 53 bestuurders sneller dan de toegestane 80 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed maar liefst ruim 80 % te hard (namelijk 145 km/u). Alle overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.