Persberichten district Eemland zuid, 12.15 uur

Utrecht, 03-02-2006

Teveel op

AMERSFOORT In de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 februari werd een automobilist aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 01.45 uur werd een 33-jarige automobilist uit Amsterdam op de Zangvogelweg gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 375 ug/l, meer dan anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de Amsterdammer is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Verkeersruzie

AMERSFOORT Op donderdag 2 februari resulteerde een verkeerstwist in een mishandeling.

Rond 17.15 uur reed een 54-jarige automobilist uit Amersfoort over de Rijksweg A30 en wilde over de A1 in de richting van Amersfoort rijden. Hij sorteerde daarbij per ongeluk verkeerd voor, zag dat en wilde alsnog naar rechts voorsorteren. Daarbij hinderde hij een andere automobilist.

De Amersfoorter zag dat de andere automobilist hem over de A1 bleef volgen en ook de afslag Amersfoort-noord nam. Toen zij voor een rood verkeerslicht moesten stoppen, stapte de ander uit, maar het licht sprong vrijwel tegelijkertijd op groen, waarop de Amersfoorter wegreed. De ander bleef hem volgen en toen de Amersfoorter zijn auto op de Astronaut parkeerde stapte de andere automobilist weer uit en kwam op hem af. Er ontstond een woordenwisseling, waarna de andere automobilist de Amersfoorter een vuistslag in zijn gezicht gaf. Daarna liep hij naar zijn auto, stapte in en reed weg.

De Amersfoorter deed aangifte van mishandeling. Hij had letsel in zijn gezicht opgelopen. De verdachte bleek een 36-jarige man uit Amersfoort te zijn. Hij is in zijn woning aangehouden en even later aan de Koninklijke Marechaussee overgedragen, omdat het om een militair bleek te gaan.

Automobilist rijdt door

AMERSFOORT Op donderdag 2 februari is een automobilist na een aanrijding doorgereden. Een fietsster raakte gewond.

Rond 08.00 uur reed een automobilist over de Evertsenstraat, komende uit de richting van de De Ruijterstraat en gaande in de richting van de Liendertseweg. Vlak voor de kruising met de Kortenaerstraat stopte de automobilist, maar trok vervolgens weer op. Daarop verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 56-jarige fietsster uit Amersfoort. Zij moest uitwijken en kwam daardoor ten val. De automobilist reed door.

Het slachtoffer liep letsel aan haar been en heup op en is per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de veroorzaker van het ongeval.

Verkeerscontrole

HOOGLAND De politie heeft op donderdag 2 februari naar aanleiding van klachten van omwonenden van 07.45 uur tot 08.45 uur een verkeerscontrole op de Hamseweg gehouden.

Bij de controle werden acht bekeuringen uitgeschreven; drie fietsers die niet rechts hielden, drie die geen verlichting voerden, twee die niet voor het zebrapad stopten voor overstekende voetgangers en een bromfietser die geen helm droeg.