1e persbericht van vrijdag 3 februari 2006

Eindhoven, 03-02-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietsendief aangehouden

De politie heeft vrijdagochtend rond 3.15 uur een man van 36 jaar uit Eindhoven aangehouden op de Gildelaan. Surveillerende agenten zagen hem kort daarvoor op de Veldmaarschalk Montgomerylaan lopen met een fiets over zijn schouder. Toen hij de agenten zag, gooide hij de fiets weg en ging er te voet vandoor. Op de Gildelaan konden de agenten hem aanhouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. De damesfiets was afgesloten met twee sloten.

Mierlo: Politie zoekt getuigen van aanrijden meisje

De politie is op zoek naar de bestuurder van een personenauto die donderdagavond een 15-jarig meisje uit Mierlo heeft aangereden en er vandoor is gegaan. Toen het meisje rond 20.00 uur op haar fiets op de T-splitsing Neerakker/Bisschop van Mierlostraat reed, werd ze door de auto geraakt. Ze is met een hersenschudding opgenomen in een ziekenhuis. Volgens getuigen gaat het om een grote oude witte auto (sedan-uitvoering) die veel lawaai maakte. Mensen die weten wie of waar de bestuurder is of die meer bijzonderheden hebben, kunnen bellen met de politie in Mierlo via 0900-8844.

Bergeijk: Man aangehouden na huiselijk geweld

Op zijn werk in Bergeijk is donderdag rond 16.20 uur een man van 50 jaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 49-jarige vrouw in hun woning in Bergeijk. Dit zou woensdagavond gebeurd zijn. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Bladel: Gestolen vrachtwagen met dieplader terecht

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Leemskuilen is donderdagavond een vrachtwagen met een dieplader gestolen. In Oisterwijk reed de vrachtwagencombinatie zich vrijdagochtend rond 1.00 uur klem in een woonwijk toen hij merkte dat de politie achter hem aan zat. De chauffeur zag kans om te vluchten. De politie had de combinatie zijn rijden en wilde de chauffeur controleren vanwege zijn vreemde rijgedrag. Tijdens de achtervolging werden door de truck een verkeersbord omver gereden en een viaduct geschampt. De vrachtwagen is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Geldrop: Politie zoekt getuigen van gewapende overval

Op een winkel aan de Korte Kerkstraat vond vrijdagochtend een gewapende overval plaats. Rond 5.30 uur kwamen drie mannen met bivakmutsen op de winkel binnen. De eigenaar werd bedreigd met een vuurwapen. De daders eisten geld. De mannen zijn vervolgens met een nog onbekend geldbedrag gevlucht. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben dat met deze overval te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen met de politie van Geldrop via 0900 8844.

Oirschot: Politie onderzoekt ramkraak

Bij een winkel op de Loop vond vrijdagochtend tussen 5.00 en 5.20 uur een ramkraak plaats. Een achterdeur werd geramd en uit het pand werd een nog onbekend geldbedrag weggenomen. De auto waarmee de ramkraak werd gepleegd, werd ter plaatse aangetroffen. Deze is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Waalre / Eindhoven: Dronken snelheidsduivel moet rijbewijs inleveren

Op de Valkenswaardseweg in Waalre zag de politie vrijdagochtend rond
1.30 uur een 30-jarige automobilist uit Eindhoven met een snelheid van 140 km/u per rijden; maarliefst 60 km/u te hard. De man werd uiteindelijk op de Aalsterweg in Eindhoven aangehouden. Hij bleek ook nog gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van 1,05 gemeten. Na verhoor mocht de man het politiebureau verlaten. Zijn rijbewijs moest hij bij de politie achterlaten. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.