Politie Zuid-Holland-Zuid

3/2 Dordrecht en Zwijndrechtste Waard

, 03-02-2006 o Persberichten district I

MEISJE AANGERAND, POLITIE ZOEKT GETUIGEN
ZWIJNDRECHT Een 15-jarig meisje uit Zwijndrecht is op 1 februari op de Rotterdamseweg aangerand. Het slachtoffer fietste tussen 15.45 en 15.55 uur op de Rotterdamseweg ter hoogte van de Langeraarstraat nabij de achterzijde van het Shell benzinestation. Het meisje werd daar tegengehouden door een onbekende man die snel werd vergezeld door twee anderen. De mannen betasten het meisje tegen haar wil overal op haar lichaam. Na een aantal minuten hielden de mannen op en renden ze over de Langeraarstraat weg, de straat de Turk in. Het meisje is zeer ontdaan weggereden en deed dezelfde avond aangifte. De politie heeft direct een buurtonderzoek ingesteld en komt graag in contact met getuigen of met mensen die anderszins informatie over deze aanranding kunnen verschaffen. Zij kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de Jeugd- en Zedenpolitie.

ONDERZOEK BIJ OPSPORING VERZOCHT
MAN GEWOND BIJ WONINGOVERVAL (vervolgbericht 19 december 2005) DORDRECHT De politie hoopt met de hulp van het programma Opsporing Verzocht de verdachten aan te houden van een woningoverval. De overval gebeurde op maandagavond 19 december 2005 omstreeks 19.00 uur bij een woning aan het Geldelozepad in Dordrecht. Twee onbekende mannen bedreigden met een vuurwapen de 48-jarige bewoner en zijn twee kinderen. Een van de verdachten stak de bewoner waardoor deze gewond raakte. De overvallers namen behalve geld en sieraden ook een mobiele telefoon mee. Ze vluchtten met een groene Citroën Xantia welke met een bestuurder stond te wachten op de Sluisweg. Een deel van de buit werd teruggevonden op de Veerweg in Zwijndrecht bij het veerpontje naar Puttershoek. Tijdens de uitzending is onder andere een reconstructie te zien van de overval met daarin beelden van de vluchtauto en een aantal weggenomen goederen. De uitzending van het AVRO opsporingsprogramma is dinsdagavond 7 februari 2006 op Nederland 2 en begint om 20.30 uur. Maar getuigen kunnen natuurlijk ook al voor de uitzending terecht bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

DRUGS
DORDRECHT De politie heeft in een onderzoek naar drugs uiteindelijk zeven aanhoudingen verricht. De laatste twee aanhoudingen gebeurden op donderdagmorgen 2 februari 2006. De politie hield donderdag een man van 20 jaar uit Dordrecht en een 25-jarige man uit Breda aan. De politie verdenkt de laatste ervan dat hij op vrijdag 27 januari 2006 drugs afleverde in Dordrecht. Op die avond hielden agenten op de Prinses Julianaweg in Dordrecht de drie inzittenden van een auto aan. Bij een van de drie vonden agenten een halve kilo speed. In de auto lagen ongeveer tien XTC-pillen. Vervolgens hielden politiemensen in een woning nog twee mensen aan. Bij een doorzoeking in een andere woning vonden politiemensen ongeveer 450 XTC-pillen. Uit het onderzoek volgden op 2 februari de laatste aanhoudingen. De op 27 januari vijf aangehouden verdachten komen uit Dordrecht. Het gaat om drie mannen van 22, 26 en 27 jaar en twee vrouwen van 20 en 25 jaar. Deze vijf verdachten zijn dinsdag 31 januari voorgeleid bij de rechter-commissaris en zitten nog vast.

VERDACHT VAN DRUGSGEBRUIK
DORDRECHT De politie heeft op 2 februari vier mannen vier mannen van 29, 33, 36 en 37 jaar uit Dordrecht aangehouden op de Toulonselaan. Ze worden verdacht van dealen van harddrugs op de Dubbeldamseweg Noord. Door de politie werd gezien hoe twee van de vier mannen elkaar iets overhandigden. Het viertal trok zich daarna terug in de Spoorhof om daar drugs te gebruiken waarop ze werden aangehouden. Bij alle vier de verdachten werd na fouillering ook daadwerkelijk een kleine hoeveelheid (vermoedelijk) harddrugs aangetroffen. De vier verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

CROSSEN MET GESTOLEN AUTO (vervolgbericht van woensdag 1 februari) DORDRECHT Na het incident met een gestolen auto in het weiland langs de Kilweg/N3 op woensdag 1 februari, heeft zich op donderdag 2 februari op het politiebureau aan de Nassauweg een tweede verdachte gemeld. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Dordrecht. Hij is na verhoor in verzekering gesteld.
Op woensdagmiddag 1 februari werd al een 14-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden op een weiland langs de Kilweg/N3. Samen met anderen zou er daar met een gestolen auto zijn gecrost. Dit werd de politie gemeld door een alerte getuige. De politie nam een kijkje. Het groepje rende uit elkaar bij het zien van de agenten. De 14-jarige probeerde via een sloot weg te komen maar zakte door het ijs. Hij werd door de politie aangehouden. De auto bleek die dag te zijn gestolen op de Swartehondstraat. De politie zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.

PARKEERMETERS OPENGEBROKEN
DORDRECHT De politie heeft op donderdagmorgen 2 februari twee mannen van 24 en 35 jaar uit Dordrecht aangehouden op het Bagijnhof. Het tweetal zou twee parkeerautomaten hebben opengebroken op de Visstraat. Dit werd gezien door getuigen. De politie hield in het centrum van Dordrecht twee mannen aan die aan het signalement voldeden. Ze hadden ieder wat los geld bij zich. De twee werden ingesloten. De gemeente Dordrecht heeft aangifte gedaan.

ACHTERVOLGING LEIDT TOT AANHOUDING
DORDRECHT Na een wilde achtervolging hebben agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid op 3 februari op de Laan der Verenigde Naties een 28-jarige man uit Goussainville (Frankrijk) aangehouden. De agenten zagen hem op de autosnelweg A16 veel te hard richting Breda rijden en gaven de man een stopteken. In plaats van vaart minderen, verhoogde de man zijn snelheid en reed hij Dordrecht in, de Laan der Verenigde Naties op. De man reed op bepaalde delen meer dan 100 km per uur en trok zich niets aan van rode verkeerslichten. Op de kruising Laan der VN en Kareldoormanweg reed de Fransman tegen een verkeerspaal en kwam tot stilstand met de voorwielen los van het wegdek. Hij wilde daarop weer hard wegrijden, maar kreeg, ondanks hard gas geven, de auto niet rijdend. Ter bescherming van hemzelf en zijn collega heeft één van de agenten daarop zijn vuurwapen getrokken en de bestuurder gesommeerd zijn vluchtpoging te staken. Daarop gaf de verdachte zich gewonnen. De man is geboeid naar het bureau vervoerd waar hij bij zijn insluiting spontaan zei dat in de kofferbak van zijn auto 30 kilogram softdrugs zou liggen. In de kofferbak werden ook daadwerkelijk drie sporttassen aangetroffen met vermoedelijk softdrugs daarin. De man wordt vandaag nader gehoord en de recherche stelt een onderzoek in naar de inhoud van de tas.

JONGEN AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT Een 15-jarige jongen uit Zwijndrecht is op 2 februari op het politiebureau aan de Nassauweg aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de afgelopen weken een 14-jarige jongen uit Zwijndrecht te hebben mishandeld. Het slachtoffer zou geslagen en geschopt zijn en op hem zouden brandende sigaretten zijn uitgedrukt. Ook zou de verdachte het slachtoffer bij de keel hebben gegrepen. Het slachtoffer heeft hiervan aangifte gedaan. Waarom de verdachte dit allemaal gedaan zou hebben is onbekend. De 15-jarige jongen is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 35-jarige man uit Dordrecht is op 2 februari op de Voorstraat aangehouden. Hij bleek in een supermarkt een blikje bier te hebben afgerekend, maar tien flessen shampoo ter waarde van 45 euro niet. Die had hij dan ook onder zijn jas verstopt. De verzette zich bij zijn aanhouding waarop hij geboeid naar het bureau is overgebracht. Hij is in verzekering gesteld.
DORDRECHT Winkelpersoneel heeft op 2 februari in een supermarkt aan het P.A. de Kokplein een 50-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden en overgedragen aan de politie. Ze werd betrapt toen ze zes pakken koffie niet afrekende. De vrouw verklaarde de pakken koffie et willen verkopen om zo haar drugsverslaving te bekostigen.