Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 3 februari

* JONGEN STEEKT VADER MET MES
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een 51-jarige Schiedammer is donderdag, rond het middaguur, gewond geraakt nadat zijn 15-jarige zoon hem met een mes en een glas had gestoken in zijn hoofd. Vader en zoon hadden, op een school aan de Merellaan, een gesprek met de leiding over het gedrag van de zoon. Tijdens dit gesprek ontstak de zoon in woede en stak zijn vader. Gelukkig vielen de verwondingen mee en werd het slachtoffer direct door personeel van de GGD geholpen. De verdachte werd aangehouden en is in verzekering gesteld.

Middaguitgave donderdag 2 februari

* VOETBALWEDSTRIJD FEIJENOORD - AJAX IN DE KUIP

ROTTERDAM - In het stadion Feijenoord wordt zondag 5 februari aanstaande de wedstrijd Feijenoord - Ajax gespeeld. De wedstrijd zal door ongeveer 48.000 mensen worden bezocht en begint om 12.30 uur. Dit betekent een zo goed als uitverkocht stadion. Ongeveer zestienhonderd Ajax - supporters zullen de wedstrijd bijwonen. Zij komen met zogenaamde 'combitreinen' naar het Rotterdam. Er wordt nauw samengewerkt met de politie Amsterdam - Amstelland en het Korps Landelijke Politiediensten.
Het belangrijkste uitgangspunt van de politie is te zorgen voor een rustig en sportief verloop van de wedstrijd. Verstoringen van de openbare orde worden niet geaccepteerd en leidt tot een repressieve reactie met een eventueel justitieel vervolg. Gedragingen van supporters worden nauwlettend gevolgd en er zal streng worden opgetreden tegen iedereen die zich misdraagt. Er wordt rond deze wedstrijd ook uitgekeken naar 'supporters' die zich tijdens de vorige Feijenoord -Ajax van 17 april 2005 hebben misdragen. Het onderzoek heeft vorig jaar al geresulteerd in 180 aanhoudingen.
Misdragingen van één van beide supportersgroepen kan leiden tot een voorstel om vijf jaar lang geen supporters over en weer mee te nemen naar de onderlinge uitwedstrijden.


* DERDE VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR STEEKPARTIJ ARENDSWEG

ROTTERDAM - De recherche van het district Zuid heeft een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de steekpartij aan de Arendsweg. Het gaat om een 13-jarige jongen uit Rotterdam. Hij wordt verdacht van medeplichtigheid. Eerder waren al twee andere verdachten van 14 en 15 jaar oud aangehouden. De twee slachtoffers 14 en 15 jaar oud, zijn gisteren in het ziekenhuis geopereerd, hun toestand is stabiel. De achtergrond van de steekpartij moet vermoedelijk gezocht worden in een uit de hand gelopen ruzie.


* PERSONENBUS DIENST JUSTITIELE INRICHTINGEN BETROKKEN BIJ

AANRIJDING
ROTTERDAM - Op de Tjalklaan heeft donderdagmiddag rond kwart over één een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenbus van de Dienst Justitiële Inrichtingen en een vrachtwagen.Door nog onbekende oorzaak kwamen de twee voertuigen met elkaar in botsing waarna de chauffeur van de bus de macht over het stuur verloor. Uiteindelijk sloeg de bus om en kwam op zijn dak tot stilstand. Vier gedetineerden, tussen 19 en 35 jaar oud, alsmede de chauffeur en zijn bijrijder raakten gewond. De verwondingen varieerden van schaafwonden tot botbreuken. Drie slachtoffers werden overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum en drie naar het Sint Franciscus Gasthuis. Door de Technische Ongevallen Dienst van de politie Rotterdam-Rijnmond wordt een nader onderzoek ingesteld.


* MAN AANGEHOUDEN MET WAPEN EN DRUGS
ROTTERDAM-ZUID - Een 34-jarige Rotterdammer is woensdag 25 januari aangehouden op basis van de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie. Op basis van eerder verkregen informatie werd een onderzoek ingesteld naar de man, waaruit onder meer bleek dat hij vaak verbleef in een woning aan de Polslandstraat. Hier werd vrijdag ruim twee ons verdovende middelen en een vuurwapen met munitie aangetroffen. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij is inmiddels voorgeleid.
De Persofficier

Ochtenduitgave donderdag 2 februari

* GEWAPENDE OVERVAL
RIDDERKERK- Een 15-jarig meisje is woensdagochtend rond half negen door twee onbekende mannen met een vuurwapen bedreigd, toen zij haar fiets wilde pakken uit een schuur van een woning aan de Konininginnelaan. Ze moest haar sleutels afgeven, werd gekneveld en achtergelaten in de schuur. Hierop gingen de beide mannen het woonhuis in en bedreigden haar 46-jarige moeder. De indringers gingen er met de inhoud van een geldkistje vandoor in de richting van de Jonkheer Savornin Lohmannstraat. De recherche van district Feyenoord-Ridderster stelt een onderzoek in naar de overval. Een ieder die mogelijk wat gezien heeft of anderszins informatie heeft over de overval, wordt verzocht contact op te nemen met de recherche Feyenoord-Ridderster voa 0900-8844.


* VEERTIG GRIPZAKJES MET VERDOVENDE MIDDELEN IN BESLAG GENOMEN

KRALINGEN-CROOSWIJK - Tijdens een controle door politiepersoneel van district Oost werden in een auto veertig gripzakjes met verdovende middelen aangetroffen. De 21-jarige bestuurder, zonder vaste woon- of verblijfplaats, en zijn 22-jarige Rotterdamse bijrijder werden op de Boezemweg rond vijf uur aangehouden. Na controle bleek de bestuurder tevens niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Na overleg met de Officier van Justitie werden de verdovende middelen alsmede het voertuig in beslag genomen. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

ACHT KILO SOFTDRUGS EN EEN VUURWAPEN, TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - De politie van het district Feijenoord - Ridderster heeft woensdagmorgen twee verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van overtreding van de Opiumwet en de Wet Wapens en munitie. Omstreeks half zeven is de politie binnengetreden in een woning aan de De La Reijstraat. Binnen vond men een vuurwapen (revolver) en 8 kilo softdrugs. Tevens werd er een onderzoek ingesteld in de coffeeshop van de bewoner van het pand. Daar trof men 2 kilo softdrugs aan. Alle verdovende middelen en het vuurwapen zijn in beslag genomen. Twee verdachten, 29 en 25 jaar oud zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De recherche stelt een nader onderzoek in.