Politie Zuid-Holland-Zuid

3/2 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 03-02-2006 o Persberichten district II

ALCOHOL
GORINCHEM Een 64-jarige automobilist uit Brandwijk is op de Arkelsedijk aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij reed met veel teveel alcohol op, kreeg een rijverbod van 14 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook bleek zijn auto niet verzekerd. De man was betrokken bij een kop-staartbotsing met een andere personenauto op de Arkelsedijk, waarbij slechts lichte schade ontstond. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.

HUISELIJK GEWELD
SLIEDRECHT Een 35-jarige man uit Noordgouwe is op 2 februari op de Adama van Scheltemastraat aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 22-jarige vriendin uit Sliedrecht. De vrouw had diverse blauwe plekken en een schaafwond. Toen de agenten ter plaatse kwamen, was de verdachte niet meer aanwezig. Hij meldde zich later op verzoek van de politie bij de woning van zijn vriendin, waar hij werd aangehouden. De man is voor de nacht ingesloten en wordt verhoord.

ACHTERVOLGING
PAPENDRECHT Twee mannen van 41 en 42 jaar uit Rotterdam zijn op 3 februari op de Burgemeester Keijzerweg aangehouden. De twee reden in een personenauto en wilden niet stoppen toen agenten hen voor een routinecontrole een stopteken gaven. Een achtervolging met hoge snelheid ontstond die eindigde toen de auto tegen een lantaarnpaal op de Burgemeester Keijzerweg aanreed. Niemand raakte daarbij gewond. De twee vluchtten rennend weg, maar konden snel aangehouden worden. De auto was eerder gestolen in Rotterdam en was voorzien van dubbele kentekenplaten en er lagen een aantal lage damestasjes in. Bij de mannen werden inbrekersgereedschappen aangetroffen. De twee worden verhoord.