Persberichten district Eemland noord, 12.45 uur

Utrecht, 03-02-2006

Buschauffeur overvallen

EEMNES Op donderdag 2 februari is een buschauffeur van geld beroofd.

Rond 23.00 uur reed een 47-jarige Hilversumse buschauffeur met zijn bus van Hilversum naar Eemnes. Toen er in Eemnes nog maar twee passagiers in de bus zaten, werd de chauffeur ter hoogte van de Aartseveen door één van de mannen met een wapen bedreigd, terwijl de andere jongeman een deur van de bus opende. Na de chauffeur van zijn geld te hebben beroofd, ging het tweetal er te voet vandoor.

De verdachte die de chauffeur bedreigde was een licht getinte jongeman met een krachtig postuur en ongeveer 1.75 meter lang.

Mensen die getuige zijn geweest van de beroving, de verdachten hebben zien vluchten of hen in de bus hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.

Aanrijding

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op donderdag 2 februari kwamen twee tegenliggers met elkaar in botsing. Beiden raakten gewond.

Rond 18.40 uur reed een 26-jarige automobilist uit Bunschoten over de Amersfoortseweg, komende uit de richting van Bunschoten en gaande in de richting van Amersfoort. Over dezelfde weg maar in tegengestelde richting reed een 24-jarige automobiliste uit Bunschoten-Spakenburg. De beide weghelften zijn door een doorgetrokken witte streep gescheiden.

Een getuige verklaarde dat de 26-jarige automobilist met zijn linkerwielen op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer reed, waardoor een bijna frontale aanrijding tussen de beide automobilisten ontstond.

Beide slachtoffers raakten bekneld en moesten door de brandweer worden bevrijd. De 26-jarige automobilist is met vermoedelijk nekletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en de automobiliste werd met beenletsel naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort vervoerd.

Snelheidscontrole

SOESTERBERG De politie heeft op donderdag 2 februari van 14.45 uur tot 15.30 uur een snelheidscontrole op de Amersfoortsestraat gehouden.

Elf automobilisten reden sneller dan de toegestane 80 km/u en werden bekeurd. De automobilist met de meeste haast reed meer dan 50 % te hard (125 km/u). Tevens werd één automobilist bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Aanrijding met kat

EEMNES Op donderdag 2 februari raakten bij een aanrijding tussen een bromfietsster en een kat beiden gewond.

Rond 08.00 uur reed een bromfietsster (gegevens nog onbekend) over de Witbol. Plotseling stak een kat de weg over en de bromfietsster kon het beestje niet meer ontwijken, met een aanrijding tot gevolg. Zowel de kat als de bromfietsster raakten gewond en beiden werden opgevangen in de woning van de eigenaar van de kat.

De bromfietsster is met nek-, hand- en heupklachten per ambulance naar het ziekenhuis Gooi Noord gebracht. De 13-jarige kat is voor behandeling naar een dierenarts gebracht.

Bromfietser gewond

SOEST Op donderdag 2 februari vond een aanrijding tussen een auto en een bromfiets plaats.

Rond 06.45 uur reed een 38-jarige automobilist uit Soest over de Beukenlaan, komende uit de richting van de Dalweg. Ter hoogte van de Molenstraat sloeg hij linksaf, maar liet daarbij een hem tegemoetkomende 41-jarige bromfietser uit Amersfoort niet voorgaan, met een aanrijding tot gevolg.

De bromfietser is met heupletsel per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis gebracht.

Snelheidscontrole

BAARN De politie heeft op donderdag 2 februari van 13.50 uur tot 16.50 uur een snelheidscontrole op de Bisschopsweg gehouden.

In die tijd passeerden 1206 voertuigen de radarpost, 26 daarvan reden sneller dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/u. De overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.