Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (3/2)

TILBURG, 3 februari 2006

Politie en douane treffen 196 sloffen sigaretten aan in woning

TILBURG: In een woning in de wijk Groeseind / Hoefstraat hebben politie en douane deze week bijna 200 sloffen íllegale sigaretten aangetroffen die bedoeld waren voor de illegale handel en verkoop. Het is de tweede vondst in korte tijd in deze wijk.

Een wijkagent van het team Wilhelminapark heeft deze week in samenwerking met de douane een onderzoek ingesteld in een woning in de wijk Groeseind / Hoefstraat. Uit informatie was bekend geworden dat er vanuit de woning gehandeld zou worden in illegale sigaretten. Het pand wordt bewoond door een 37-jarige man en een 35-jarige vrouw. Aanvankelijk ontkenden de bewoners dat ze sigaretten in huis hadden. Na de vraag of er dan rond gekeken mocht worden, gaven de bewoners toe dat ze in de kelder sigaretten hadden liggen. Het ging om 196 sloffen sigaretten van verschillende merken met een waarde van circa 6000 euro. De sigaretten komen vermoedelijk uit Oost Europa, een deel van de pakjes had geen accijnsvermelding. De sigaretten zijn door de douane in beslag genomen. Vorig jaar november trof de politie op een ander adres in dezelfde wijk ook al een partij illegale sigaretten aan, toen ging het om een partij met een verkoopwaarde van circa 1500 euro. De illegale sigarettenhandelaren kunnen rekenen op een flinke naheffing van de Douane / Belastingdienst.

Liefdesverdriet aanleiding tot vernieling

TILBURG: De politie heeft tijdens het horecatoezicht in de Tilburgse binnenstad vannacht slechts één arrestatie hoeven te verrichten.

Een 28-jarige Tilburger ging rond 03.30 uur, nadat hij een SMS-bericht van zijn ex-vriendin had gelezen, naar eigen zeggen helemaal over de rooie. Overmand door liefdesverdriet en alcohol gooide hij op de Schouwburgring een container omver. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam, werd de agressieve jongeman in bedwang gehouden door een van zijn vrienden. Hij rukte zich echter los en begon zonder enige aanleiding wild tegen enkele fietsen te schoppen en om zich heen te slaan. Hierop hebben de agenten hem aangehouden. Bij zijn arrestatie verzette hij zich hevig. Hij is vervolgens ingesloten. Vanmorgen is hij na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld.

Tilburgse gewond bij verkeersongeval

TILBURG: Bij een verkeersongeval op de kruising van de Heikantlaan en de Mozartlaan is gisteravond omstreeks 21.20 uur een 26-jarige Tilburgse gewond geraakt.

Het slachtoffer reed in haar auto vanaf de Mozartlaan de kruising op. Volgens getuigen reed een 43-jarige Tilburger met zijn auto vanaf de Heikantlaan de kruising op terwijl het verkeerslicht in zijn richting rood uitstraalde. De autos kwamen in aanrijding. De auto van de verdachte schoof na de aanrijding door tegen een verkeerslicht. Beide autos moesten worden getakeld. Het slachtoffer werd met een ambulance overgebracht naar het Elisabethziekenuis. Ze had pijn aan haar ribben en linkerbeen. De politie heeft de verdachte laten blazen. Hij bleek teveel gedronken te hebben. Hij is daarop aangehouden. De politie maakt een registratieset en proces-verbaal op van de aanrijding.

Inbreker gebruikt regenpijp om woningen in te klimmen

TILBURG: Gisterenmiddag / avond is in twee aangrenzende woningen ingebroken aan het Schiermonnikoogerf. De dief heeft de woningen via de achterzijde benaderd. Via de regenpijp is bij beide woningen naar een plat dak geklommen, waarna een raam van de zolderkamer is geforceerd. Bij een van de inbraken is een laptop en contant geld gestolen. Bij de andere inbraak wordt vooralsnog niets vermist. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

De politie heeft in Tilburg in samenwerking met de gemeente het afgelopen jaar enkele campagnes gevoerd om bewoners alert te maken op het risico van woninginbraken, daarbij is onder meer gewezen op de mogelijkheid om woningen te beveiligen volgens de normen van het Keurmerk Veilig Wonen. Op de website www.politiemwb.nl zijn de belangrijkste preventietips op een rijtje gezet.

Auteur: Willem van Hooijdonk