Politie Gelderland-Midden

Twee gewonden bij vechtpartij, twee verdachten opgepakt
Publicatiedatum: 3-2-2006 13:24:44

Arnhem - Een achttienjarig meisje uit Duiven en een 21-jarige man uit Duiven zijn in de nacht van donderdag op vrijdag gewond geraakt bij een vechtpartij in Arnhem. Beide slachtoffers moesten zich met snijwonden in het ziekenhuis onder behandeling stellen nadat ze met glazen zouden zijn verwond. De politie heeft kort na het voorval twee verdachten opgepakt die mogelijk bij de zaak betrokken zijn geweest. Personeel van een zaak aan de Korenmarkt riep rond half twee de hulp van de politie in nadat er in de zaak zou zijn gevochten. Daarbij zou onder meer met glazen en flessen zijn gegooid. Portiers van de zaak hadden daarbij ingegrepen en wezen twee mannen aan die daarvoor verantwoordelijk zouden zijn geweest. De twee mannen, een 19-jarige Westervoorter en een 20-jarige man uit Arnhem, werden vervolgens aangehouden. De Westervoorter verzette zich tegen zijn aanhouding, maar kon door de agenten worden overmeesterd. De politie sluit niet uit dat er meerdere verdachten bij de zaak betrokken zijn geweest. De twee aangehouden verdachten zijn in verzekering gesteld. Wat de aanleiding tot de vechtpartij is geweest is nog onduidelijk en wordt nader onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Autodieven rijden buit in de prak

Publicatiedatum: 3-2-2006 13:23:32

Velp - Onbekende autodieven hebben donderdagavond op de A. G. Hofkeslaan in Velp hun buit in de prak gereden, kort nadat de auto ontvreemd bleek te zijn. Omwonenden waarschuwden omstreeks kwart over elf de politie nadat het hen was opgevallen dat de auto daar verdacht stond. Agenten troffen de wagen, een oranje Nissan Micra, met flinke schade maar zonder bestuurder aan. Bij navraag bij de eigenaar, een 49-jarige man uit Velp, bleek dat de wagen tussen elf en kwart over elf in de omgeving van de Kerkallee moest zijn gestolen. Van de daders ontbreekt nog elk spoor. De politie vermoedt dat de dieven bij het nemen van de bocht in de weg de macht over het stuur waren verloren. Daardoor botste de wagen aan de linkerzijde van de weg tegen een boomstronk, om vervolgens enkele meters verder half op het trottoir tot stilstand te komen. De politie zoekt nog eventuele getuigen, die iets van het ongeval hebben gezien of mogelijk de wagen kort daarvoor hebben zien rijden. Men kan met informatie terecht bij de politie in Velp via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Mannen opgepakt na mishandeling en bedreiging Arnhemmer
Publicatiedatum: 3-2-2006 13:22:54

Arnhem - Een 36-jarige Arnhemmer en een 25-jarige man uit Rheden zijn donderdagavond in een woning in de Arnhemse wijk Spijkerkwartier aangehouden in verband met bedreiging en mishandeling. De twee zouden een 21-jarige Arnhemmer bij een ruzie met de dood hebben bedreigd en vervolgens geslagen. Het slachtoffer raakte niet gewond. De ruzie ontstond in een pand waar meerdere kamers worden bewoond. Volgens het slachtoffer zouden de twee verdachten lawaai hebben gemaakt in het trappenhuis. Nadat het slachtoffer daarover opmerkingen zou hebben gemaakt zou hij door de beide mannen eerst zijn bedreigd. Daarna ontstond een schermutseling, waarbij de 21-jarige Arnhemmer klappen had moeten incasseren, aldus zijn verklaring. Het slachtoffer waarschuwde vervolgens zelf de politie. Toen de beide verdachten daarop de benen wilden nemen hield het slachtoffer hen tegen. De gewaarschuwde politie kon ze daarop meteen aanhouden. Beide mannen zijn voor verhoor in verzekering gesteld. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Kind (7) licht gewond bij ongeval

Publicatiedatum: 3-2-2006 13:20:58

Arnhem - Een zevenjarig jongetje uit Velp is donderdagmiddag in Arnhem licht gewond geraakt toen de auto waarin hij zat tegen een verkeersbord botste. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart voor vijf op de Burgemeester Matsersingel. De moeder van de jongen, een 32-jarige vrouw, wilde vanaf de Burgemeester Matsersingel de A325 oprijden. Bij het nemen van de bocht verloor de vrouw door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en botste tegen een verkeersbord. Het jongetje dat op de achterbank zat, was met zijn gezicht tegen de voorstoelen geslagen en liep lichte verwondingen op. Volgens de politie had hij wel een gordel gedragen. Ziekenhuisbehandeling bleek naar het oordeel van ambulancepersoneel niet nodig. De vrouw zelf en een tweejarig ander kind, dat ook in de auto zat, kwam met de schrik vrij. De kinderen kregen van de politie beertjes uitgereikt voor de schrik. Door de politie was geen drankgebruik geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dronken Elstenaar rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
Publicatiedatum: 3-2-2006 13:19:10

Arnhem - De Arnhemse politie heeft donderdagavond het rijbewijs afgenomen van een 40-jarige Elstenaar wegens het rijden onder invloed en een forse snelheidsovertreding. De man trok rond kwart over acht de aandacht van agenten toen hij met forse snelheid de John Frostbrug afreed richting Arnhem-Zuid. De agenten zetten de achtervolging in en klokten de Elstenaar met een snelheid van 100 km/u waar maximaal 50 is toegestaan. In Rijkerswoerd lukte het de Elstenaar aan de kant te zetten, waarbij het de agenten ook nog opviel dat de man naar drank rook. De bestuurder werd daarop aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Daar werd bij de ademanalyse vastgesteld dat de man met een promillage van 1,67 achter het stuur had gezeten. Dat is ruim drie keer zoveel als is toegestaan. Vanwege de snelheidsoverschrijding van 50 km/u, in combinatie met zijn alcoholgebruik werd het rijbewijs van de Elstenaar ingevorderd. Ook is voor beide overtredingen proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---