Gemeente Deventer

Week 5, 3 februari 2006

Bathmense bevolking denkt mee over toekomst dorp hoge respons enquÃte structuurvisie bathmen

De Bathmense bevolking heeft afgelopen weken massaal gereageerd op de enquête over de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van het dorp. De respons op de huis-aan-huis verspreide enquête is ruim 55% Wethouder Ina Adema van onder andere ruimtelijk ordening is verheugd over deze respons.

Ruim twee weken geleden ontving elk huishouden van de voormalige gemeente Bathmen een enquête over de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van het dorp. Het is voor het eerst dat de gemeente Deventer een ruimtelijk plan maakt waarbij alle inwoners met een enquête worden betrokken. Door de enquête in te vullen kregen de inwoners van Bathmen de mogelijkheid om hun ideeën en wensen over de ruimtelijke ontwikkeling van het dorp Bathmen kenbaar maken. De resultaten worden in het verdere proces van de structuurvisie betrokken.

Wethouder Ina Adema is blij met de hoge respons. âMet de enquête vroegen we inwoners van Bathmen aan het begin van het maken van de structuurvisie mee te denken over de toekomst van hun dorp. Meer dan helft van de huishoudens heeft gereageerd. De hoge respons toont aan dat de ruimtelijke ontwikkeling van het dorp in de belangstelling staat, maar ook dat men het waardeert op deze manier mee te kunnen denken bij het opstellen van het plan. Met de resultaten kan de gemeente goed onderbouwd met de uitgangspunten voor de structuurvisie aan de slag.â

Naar verwachting zijn eind februari alle binnengekomen enquêtes verwerkt en worden de resultaten gepresenteerd. De resultaten van de enquête, een analyse door de gemeente, en een gesprek met dorpsbrede belangengroepen leiden tot een lijst met uitgangspunten voor de structuurvisie.

Structuurvisie
De visie moet antwoord geven op vragen als: Waar is ruimte voor woningbouw? Waar is ruimte voor voorzieningen? Hoe worden vrijkomende locaties in het dorp ingevuld? Is er behoefte aan bedrijvigheid in het dorp? De structuurvisie vormt, zodra de gemeenteraad deze heeft vastgesteld, de basis voor een nieuw bestemmingsplan en dient ook als toetsingskader voor toekomstige aanvragen en ontwikkelingen. Met de uitgangspunten in de hand maakt de gemeente de concept structuurvisie. Voor de zomervakantie presenteert de gemeente dit en is er een inspraakperiode.

Publicatiedatum: 3-2-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 3 februari 2006