Provincie Utrecht

Trento Kameleon beste ontwerp starterswoning

3-2-2006 -

Tijdens de Netwerkdag Starterswoningen op 2 februari 2006 kozen starters, gemeenten en corporaties de `Trento Kameleon' tot `Beste ontwerp starterswoning provincie Utrecht'. Nijhuis Utrecht leverde het winnende concept temidden van zeventig inzendingen.

Tijdens de provinciale Netwerkdag mochten Utrechtse gemeenten, corporaties en starters hun stem uitbrengen. Stemmers kozen de `Trento Kameleon' vooral vanwege de aantrekkelijke prijs/kwaliteitsverhouding. Nijhuis Bouw is de ontwerper van deze starterswoning. Bart Stolk, projectontwikkelaar bij Nijhuis: "De netwerkdag is een prima initiatief van de provincie, zeker als impuls voor starterswoningen. Wij hadden niet verwacht te winnen gezien het hoge aantal inzendingen. Vanzelfsprekend zijn we zeer vereerd."

De competitie maakt onderdeel uit van het provinciaal programma om meer woningen voor starters beschikbaar te krijgen. Het wachten is nu op de gemeente die de bonus van bijna 130.000 euro in de wacht sleept. Hiervoor moet de gemeente bouwmogelijkheden hebben in het geldende bestemmingsplan en tenminste vijf Trento Kameleon Starterswoningen bouwen.

De Netwerkdag werd goed bezocht. Ruim 200 overheidsvertegenwoordigers, corporaties, bouwers en starters ontmoetten elkaar om mogelijkheden te bespreken voor de realisatie van starterswoningen. Naast lezingen en een paneldiscussie was er een kennismarkt met de ingediende ontwerpen.

Meer informatie: Christianne Colaris, telefoon 030 258 3118

Laatst gewijzigd op 03-02-2006. Paginabeheer: Christianne Colaris