Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 3 februari

Alkmaar, 03-02-2006 o 13.45 uur

Milieuovertreding

Alkmaar, donderdag 2 februari 2006

Op donderdag werd proces-verbaal opgemaakt tegen de directeur van een ijzerwerf aan de Herculesstraat in Alkmaar. Er werd geconstateerd dat buiten de inrichting containers met oud ijzer stonden. Het bedrijf was hiervoor al eerder gewaarschuwd.

Verkeerscontroles

Den Helder, donderdag 2 februari 2006

Op vrijdag werd een verkeerscontrole gehouden op de Waddenzeestraat in Den Helder. Hierbij kregen 11 bestuurders een bekeuring wegens het rijden zonder veiligheidsgordel en het niet handsfree bellen.

Wieringerwerf, donderdag 2 februari 2006

Op donderdagmiddag en avond werd een grote verkeerscontrole gehouden op de Terpstraat in Wieringerwerf. In totaal deden 7 politiemensen mee aan de controle waarbij 46 bekeuringen werden uitgeschreven. Er werd voornamelijk geschreven voor het niet dragen van een autogordel of valhelm, het rijden op een opgevoerde bromfiets, snelheid en diverse technische gebreken.

Hoorn, donderdag 2 februari 2006

Op donderdagmorgen werd in de Grote Waal in Hoorn een verkeerscontrole gehouden. In totaal kregen 56 bestuurders een bekeuring. Er werd geschreven voor het niet voeren van fietsverlichting (33x), het niet dragen van autogordel (17x), rijden op een opgevoerde brom/snorfiets (5x) en het ontbreken van een linker buitenspiegel (1x). Op donderdagavond werd een verlichtingscontrole gehouden op diverse plaatsen in Hoorn. In totaal bleken 23 fietsers geen goed werkende verlichting te hebben. Zij kregen een bekeuring.

Heerhugowaard, donderdag 2 februari 2006

Op donderdagavond werd een snelheidscontrole gehouden op de Middenweg in Heerhugowaard. Van de 250 passanten reden er 61 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Overtredingspercentage: ruim 24 %. Hoogst gemeten snelheid: 103 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Bergen, vrijdag 3 februari 2006

Op vrijdagmorgen werd een snelheidscontrole gehouden op de Kanaaldijk in Bergen. Van de 1360 passanten reden er 370 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Overtredingspercentage: ruim 27 %. Hoogst gemeten snelheid: 128 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De controle vond plaats op een weggedeelte waar werkzaamheden worden verricht.

Castricum, vrijdag 3 februari 2006

Op vrijdagmorgen werden controles gehouden in Castricum. Eerst werd gecontroleerd op verlichting op de Henri Dunantsingel. Hier bleken 12 fietsers met defecte verlichting te rijden. Vervolgens werd gecontroleerd op de markt aan de Dorpsstraat. Hier fietsten 10 fietsers over de markt tussen de kramen door. Alle bestuurders kregen een bekeuring.

Alcoholcontrole

Den Helder, donderdag 2 februari 2006

Op donderdagavond omstreeks 23.55 uur werd een 29-jarige man uit Den Helder in een personenauto gecontroleerd op het Marina-park in zijn woonplaats. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 660 ug/l. Dat is drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Belediging

Hoorn, donderdag 2 februari 2006

Op donderdagmiddag omstreeks 16.50 uur hield de politie een verkeerscontrole op De Weel in Hoorn. Toen de politie een bromfietser wilde controleren, keerde de bestuurder om en reed weg. Daarbij riep hij naar een politieman woorden als kankergek en kankerlijder. Bovendien stak hij zijn middelvinger op. Een motorrijder, die ook bij de controle betrokken was, kon de bromfietser even verder klem rijden. De verdachte, een 27-jarige man uit Hoorn werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Woninginbraak

Enkhuizen, donderdag 2 februari 2006

Op donderdag werd tussen 07.20 en 09.30 uur ingebroken in een woning aan de Noorder Boerenvaart in Enkhuizen ingebroken. De daders kwamen binnen door aan de achterzijde van het pand een raam in te slaan. Uit de woning werd een grote plasma-TV (beelddiameter 96 cm) weggenomen, inclusief voet en bekabeling.

Alkmaar, donderdag 2 februari 2006

Op donderdagmiddag werd tussen 13.00 en 17.00 uur ingebroken in een woning aan de Esmoreitstraat in Alkmaar. De daders kwamen binnen door de achterdeur te forceren. Uit de woning, die geheel werd doorzocht, werden sieraden gestolen.

Heiloo, donderdag 2 februari 2006

Op donderdagmiddag werd tussen 13.00 en 19.15 uur ingebroken in een hoekwoning aan het Vredenoord in Heiloo. De daders hadden eerst geprobeerd de voordeur open te breken. Toen dat niet lukte werd een raam aan de achterzijde geforceerd. Uit de woning werden een flat-screenTV en een horloge gestolen.

Wieringerwerf, donderdag 2 februari 2006

Op donderdagavond werd tussen 18.15 en 20.45 uur ingebroken in een woning aan de Wanmolen te Wieringerwerf. De daders kwamen binnen door een badkamerraam op de eerste etage open te breken. Uit de woning werd een portemonnee met een klein geldbedrag en bankpasjes ontvreemd.

Heerhugowaard, donderdag 2 februari 2006

Op donderdag werd in twee woningen aan de Burghornlaan in Heerhugowaard ingebroken. In de ene woning werd tussen 19.00 uur en 22.20 uur een schuifpui opengebroken. Uit de woning verdwenen onder anderen een laptop, een LCD-TV en een camera. In de andere woning werd ingebroken tussen 18.55 en 23.30 uur. Hier kwamen de daders binnen door een zijraam te verwijderen. Uit deze woningen werden onder anderen een MP3speler, een fotocamera en een videocamera ontvreemd. In de nacht van donderdag op vrijdag, tussen 20.30 en 10.30 uur werd ingebroken in een woning aan De Eg. Hier kwamen de daders binnen gaten te boren in de keukendeur. Via deze gaten kon het slot worden geopend. Uit de woning werden onder anderen de LCD TV en een computer met toebehoren weggenomen.

Diefstal auto

Heerhugowaard, donderdag 2 februari 2006

Tussen woensdag 17.00 uur en donderdag 12.00 uur werd een personenauto ontvreemd vanaf de Forsythialaan in Heerhugowaard. De auto stond geparkeerd op de rijbaar voor een woning. Het ging om een blauwe Opel Astra met kenteken GN-SZ-95.

Aanrijding met letsel

Blokker, donderdag 2 februari 2006

Op donderdagavond omstreeks 19.15 uur raakten twee personen gewond bij een aanrijding op de Kolenbergstraat in Blokker. Op dat moment reed daar een 71-jarige vrouw op een fiets en een 15-jarige jongen op een motorfiets. De jongen had geen rijbewijs, de motor was niet verzekerd en voerde geen verlichting. Door onbekende oorzaak ontstond er een botsing waarbij beide personen ten val kwamen. De vrouw liep een gebroken heup en verwondingen aan haar gezicht op en de jongen had een gebroken been. Beiden werden voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Beide slachtoffer zijn daar in verband met een operatie opgenomen. De motorfiets werd in beslag genomen.

Jongen met mes aangehouden

Alkmaar, vrijdag 3 februari 2006

Op vrijdagmorgen omstreeks 00.35 uur werd door portiers van horecagelegenheden aan het Waagplein in Alkmaar een 19-jarige jongen uit Alkmaar aangehouden die met een mes had staan dreigen. De jongen was betrokken geweest bij een incident tussen diverse jongeren, waarbij hij het mes had getrokken en hiermee had gedreigd. De portiers droegen de verdachte over aan de politie. Het mes werd in beslag genomen. Een 19-jarige jongen uit Bergen, die ook bij het incident betrokken was werd aangehouden op de Nieuwstraat. Door een 23-jarige Alkmaarder werd aangifte gedaan van bedreiging en mishandeling.

Mishandeling: dader meldt zich

Den Helder, vrijdag 3 februari 2006

Op vrijdagmorgen omstreeks 02.35 uur raakte een 20-jarige vrouw uit Tolbert gewond bij een incident in een café aan de Koningstraat in Den Helder. Bij een woordenwisseling kreeg de vrouw een glas in haar gezicht gedrukt en liep daardoor letsel op. Zij moest voor behandeling worden overgebracht naar het Geminiziekenhuis. Tijdens het onderzoek dat daarop volgde meldde de 19-jarige en uit Den Helder afkomstig dader zich vrijwillig aan het politiebureau. Hij werd voor verhoor ingesloten.

Inbreker gepakt

Enkhuizen, vrijdag 3 februari 2006

Op vrijdagmorgen meldde de directeur van een jachthaven aan Vlakwater in Enkhuizen dat daar een inbreker was aangehouden. Ter plaatse bleek het te gaan om een 18-jarige jongen uit Castricum. Hij bleek in een tiental boten te hebben ingebroken. Naast het feit dat er goederen waren ontvreemd gebruikte de inbreker de boten vooral als onderkomen.

Laatst gewijzigd 03-02-2006 13:49 | © Politie Noord-Holland Noord |