Politie Gelderland-Midden

Ruzie over honden loopt uit de hand: man gewond
Publicatiedatum: 3-2-2006 14:20:55

Zevenaar - Een ruzie tussen twee inwoners van Zevenaar over het aanlijnen van honden is donderdag kennelijk dusdanig uit de hand gelopen dat er een handgemeen ontstond. Daarbij raakte een 48-jarige man gewond. Door de politie is een 36-jarige man aangehouden als verdachte. Het slachtoffer, dat onder andere beetwonden had opgelopen, moest zich onder doktersbehandeling stellen.

De twee mannen kwamen elkaar tegen in het Freulebos aan de Schievestraat terwijl beiden daar hun honden uitlieten. Volgens beide mannen was er al eerder onenigheid geweest over het aanlijnen van de honden. Een woordenwisseling tussen beiden zou vervolgens zijn uitgemond in een schermutseling, waarbij over en weer zou zijn geslagen. De 48-jarige kwam daarbij te vallen en zou volgens zijn verklaring ook gebeten zijn door de hond van de 36-jarige. Na het voorval meldde het slachtoffer zich bij de politie voor aangifte. De 36-jarige meldde zich daar later ook en werd vervolgens aangehouden. Na verhoor is de 36-jarige verdachte weer vrijgelaten. Hij had de schermutseling toegegeven. Volgens zijn verklaring had hij zich echter verweerd tegen een aanval van de 48-jarige man.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duivenaar aangehouden na mishandeling en vernieling
Publicatiedatum: 3-2-2006 14:19:12

Zevenaar - Een 31-jarige man uit Duiven is donderdagmiddag door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling en vernieling in Zevenaar. De man zou bij een ruzie in het bedrijf waar hij werkte een 44-jarige collega hebben geslagen. Ook zou hij enkele vernielingen in het bedrijf hebben aangericht. Na het voorval was hij weggegaan en zou vervolgens met zijn auto tegen een slagboom op het bedrijfsterrein zijn gereden. De man werd later thuis aangehouden. Door nog onbekende oorzaak zou er tussen de Duivenaar en zijn collega ruzie zijn ontstaan waarbij de Duivenaar het slachtoffer zou hebben geslagen. Vervolgens zou de man enkele vernielingen hebben aangericht aan de inventaris hebben vernield. De bedrijfsleider wilde de Duivenaar vervolgens aanspreken op zijn gedrag maar de man ging er vandoor. Bij het verlaten zou hij tegen de gesloten slagboom zijn gereden. Gewaarschuwde agenten zochten de Duivenaar thuis op en hielden hem daar aan. De man is later na verhoor weer vrijgelaten. Hij had de aantijgingen grotendeels bekend. De politie maakt proces-verbaal op. Justitie zal zich verder buigen over het lot van de man.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bemmelnaren aangehouden na bedreiging

Publicatiedatum: 3-2-2006 14:18:29

Bemmel - Twee Bemmelnaren van 18 en 24 jaar zijn donderdagmiddag op Het Bosch in hun woonplaats door de politie aangehouden in verband met bedreiging. Het duo zou op straat een zestienjarige plaatsgenoot hebben bedreigd met geweld. De drie bleken bekenden van elkaar. Op een gegeven moment zou er op straat ruzie zijn ontstaan tussen een van de aangehouden verdachten en diens ex-vriendin. De zestienjarige was daar getuige van en toen het op een handgemeen dreigde uit te draaien zou de zestienjarige hebben ingegrepen. Daarop zou het verdachte duo zich tegen de zestienjarige hebben gekeerd. Het slachtoffer zag kans de politie te waarschuwen. Agenten troffen alle betrokkenen nog op straat aan. Op aanwijzen van het slachtoffer en getuigen konden de beide Bemmelnaren worden aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man en vrouw opgepakt bij winkeldiefstal

Publicatiedatum: 3-2-2006 14:17:56

Duiven - Een 33-jarige man en een 22-jarige vrouw uit 's-Heerenberg zijn donderdagavond op de Nieuwgraaf in Duiven aangehouden wegens winkeldiefstal. De twee werden omstreeks acht uur door beveiligingspersoneel betrapt en aan de politie overgedragen. Volgens de bedrijfsbeveiliging van de zaak zou het duo diverse goederen ter waarde van ruim 60 euro hebben gestolen. Bij hun aanhouding verklaarde het stel tegenover de politie dat ze inderdaad hadden gestolen en overhandigden onder meer een spelcomputer en speelgoed. De goederen werden weer teruggegeven aan de zaak. Het 's-Heerenbergse duo is na verhoor weer vrijgelaten. Justitie beslist verder wat er met hen gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---