Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

3 februari 2006

Apeldoorn - Automobilist lichtgewond door botsing

Een 57-jarige automobilist uit Apeldoorn raakte donderdagavond (02/02) op de afrit van de A50 bij de Zutphensestraat gewond door aanrijding met een 21-jarige plaatsgenoot. De 21-jarige automobilist had rond 19.00 uur te laat in de gaten dat de 57-jarige man voor hem afremde en reed achterop diens auto. De 57-jarige man raakte licht aan zijn hoofd gewond.

Apeldoorn - Lichtgewond na koprol

Een 26-jarige automobilist uit Apeldoorn raakte in de nacht van donderdag op vrijdag (03/02) op de Kayersdijk slechts lichtgewond nadat hij met zijn auto over de kop was geslagen. De man reed in de richting van de A1 toen hij woensdagmorgen rond 04.15 uur de controle over het stuur verloor, een stoeprand raakte, tegen een lantaarnpaal aanreed, met zijn auto rondtolde, een boom raakte en meermalen over de kop sloeg. Uiteindelijk kwam de Apeldoorner tegen een andere boom tot stilstand. De man liep lichte schaafwonden op en klaagde over pijn aan een arm. De auto raakte totaal vernield.

Apeldoorn - Snorfietser onder invloed

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (03/02) op de Deventerstraat een 21-jarige snorfietser uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man vrijdagmorgen vroeg rond 01.35 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 0,7. De politie maakte proces-verbaal op.

Apeldoorn - Politie pakt veelpleger

De politie heeft donderdagmiddag (02/02) op het Leienplein een 52-jarige Apeldoornse veelpleger aangehouden. Een 21-jarige getuige uit Apeldoorn sprak rond 14.30 uur op de Korenstraat de politie aan dat de verdachte in een winkel in de Korenpassage drie dekbedden had gestolen. De politie trof de man op het Leienplein. Hij had de dekbedden in twee tassen achter een geparkeerde auto verstopt. De politie bracht de man over naar het politiebureau en sloot hem op in een cel. Hij wordt voorgeleid bij de rechter-commissaris en blijft naar verwachting tot de rechtszitting in hechtenis.

Apeldoorn - Minderjarige winkeldievegges aangehouden

De politie heeft donderdagavond (02/02) in een winkel aan de Hoofdstraat twee 14-jarige meisjes aangehouden die in diverse winkels goederen hadden gestolen. De meisjes namen rond 20.00 uur in een winkel aan de Hoofdstraat voor bijna 90 euro aan schoenen mee. Bij het afgaan van het alarm werden zij betrapt en werd de politie ingelicht. Onderzoek wees uit dat zij eerder in zes andere winkels goederen hadden gestolen. De politie bracht hen voor verhoor naar het politiebureau en lichtte de moeders van de meisjes in. Zij worden doorverwezen naar het preventieproject LINK waar een passende maatregel wordt getroffen.

Apeldoorn - Jeugd redt aalscholver uit ijs

Jeugd heeft donderdagmiddag (02/02) uit het ijs van het Kanaal Noord een aalscholver gered die vastgevroren zat. De politie zag rond 13.50 uur acht jongeren bij het ijs ter hoogte van het potlood en sprak hen aan omdat het ijs niet betrouwbaar was. De jongeren zeiden dat zij een eend hadden bevrijd. Omstanders bevestigden dit. Het bleek een aalscholver te zijn die door een omstander naar het asiel werd gebracht.

Uddel / Ermelo - Automobilist gewond

Een 45-jarige automobilist uit Uddel raakte op donderdag( 02-02) rond 07.45 uur gewond bij een aanrijding op de Uddelermeerweg. Thv de Paleisweg verloor hij door de gladheid de macht over het stuur. Hij botste tegen een reclambord en kwam tot stilstand tegen een boom. De bestuurder zat bekneld en werd door de brandweer uit zijn auto bevrijd. De bestuurder werd met hoofd- en beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto was total loss. Onderzoek door de politie wees uit dat de man zijn gordel niet had gebruikt.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --