Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

03 februari 2006

Elburg - Auto total loss

Een 50-jarige automobiliste uit Apeldoorn verloor op vrijdag (03-02) rond 00.15 uur door de gladheid de macht over het stuur op de Oostelijk Rondweg. Ze botste tegen een boom en een hek en kwam in een weiland tot stilstand. De bestuurster bleef ongedeerd maar de auto was total loss.

Epe - Bedrijfsongevallen

Op donderdagmorgen (02-02) vonden er twee bedrijfsongevallen plaats te Epe. Aan de Dellendwarsweg viel een 38-jarige dakdekker uit Groesbeek tijdens werkzaamheden van het dak. Vermoedelijk was de dakgoot glad geworden door de rijp. De man viel achterwaarts circa 3 meter naar beneden. Hij werd met een hoofdwond en vermoedelijk een hersenschudding per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Aan de Oenerweg raakte een 27-jarige man uit Velp gewond tijdens zijn werkzaamheden bij een vleesverwerkingsbedrijf. De man liep een slagaderlijke bloeding in de lies op. Ambulance en traumahelikopter werden gewaarschuwd maar de helikopter kon ivm de dichte mist niet vliegen. De politie zorgde voor afzetting van kruispunten in Epe en Zwolle waardoor de ambulance ongehinderd de patiënt kon afleveren in het ziekenhuis te Zwolle. De arbeidsinspectie stelt in beide gevallen een onderzoek in

Ermelo / Uddel - Automobilist gewond

Een 45-jarige automobilist uit Uddel raakte op donderdag( 02-02) rond 07.45 uur gewond bij een aanrijding op de Uddelermeerweg. Thv de Paleisweg verloor hij door de gladheid de macht over het stuur. Hij botste tegen een reclambord en kwam tot stilstand tegen een boom. De bestuurder zat bekneld en werd door de brandweer uit zijn auto bevrijd. De bestuurder werd met hoofd- en beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto was total loss. Onderzoek door de politie wees uit dat de man zijn gordel niet had gebruikt.

Harderwijk - Schoorsteenbrand

Op donderdag (02-02) ontstond er rond 21.25 uur een schoorsteenbrand in een woning aan de Rietsgorsmeen. De brandweer had de brand snel onder controle en besloot de schootsteen preventief te vegen.

Hierden - Auto total loss en rijbewijs kwijt

Een 37-jarige automobilist uit Hulshorst bleek bij een politiecontrole op vrijdag (03-02) rond 02.20 uur op de Hessenweg onder invloed van alcohol. De man had even daarvoor een stopteken van de politie genegeerd. Nadat hij tegen een boom en een hek was gebotst kon hij worden staande gehouden. Hij blies 1,38 promille. Zijn rijbewijs werd ingenomen en de politie maakte een proces-verbaal op. De bestuurder bleef ongedeerd maar de auto was total loss.

Putten - Dertien autoinbraken

Van woensdag op donderdag (01/02-02) werden in Putten er in zeker dertien auto ingebroken. Onder meer aan de Anna van Gelrestraat, Ds Hollandstraat (3), Folckerusstraat (2), Heinestraat, Kinsiusstraat en de Van Oldenbarneveltstraat (5). In alle gevallen werd het portierslot geforceerd. Ontvreemd werden onder meer autoradio's en twee navigatiesystemen. De politie vraagt het publiek geen waardevolle goederen in geparkeerde auto's achter te laten en bij onraad en verdachte situaties onmiddellijk de politie te bellen zodat er direct actie kan worden ondernomen.

Putten - Jongeman beboet na overlast met auto

Bij een projectcontrole overlast jeugd, heeft de politie op donderdagavond (02-02) op de Halvinkhuizerweg in Putten een boete uitgereikt aan een 21-jarige automobilist uit Putten. De man veroorzaakte overlast door met zijn auto met hoge snelheid en gierende banden een rondje te rijden.

't Harde - Tuinspullen verplaatst In de nacht van donderdag op vrijdag hebben onbekenden diverse goederen uit tuinen gehaald en in een tuin aan de Vale Ouwelaan neer gezet. De eigenaar van deze tuin heeft de goederen op het trottoir gezet. De politie heeft in de buurt gevraagd of men goederen mist, enkele goederen werden teruggeven, maar velen waren niet huis. Hierop heeft de politie een aantal spullen meegenomen naar het hureau in Elburg. De eigenaren kunnen ze daar (na telefonische afspraak) ophalen. Het betreffen onder meer bloempotten met plant en struik, witte beeldjes, witte dakpan, drinkbak voor vogels, kabouters, statief met steen en een sierstruik.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --