AutoRai

Suzuki met volle kracht vooruit

(2/3/2006)
Suzuki boekt wereldwijd flinke groei in verkopen. Over 2005 gerekend noteerde de Japanse fabrikant al een record en voor komend jaar verwacht Suzuki een groei wereldwijd van nog eens 10 procent naar een totaal van meer dan 2,2 miljoen verkochte autoâs. Door de groei rukt Suzuki gestaag op naar een notering op de lijst van de tien grootste autoproducenten ter wereld. De mooie resultaten stroken met de stijgende lijn die in 2003 is ingezet en waarmee Suzuki zijn twaalfde plek op de ranglijst steeds meer verstevigde.

Over het afgelopen jaar bereikte het merk een historische mijlpaal door de verkoop wereldwijd van meer dan twee miljoen autoâs: 2.010.000 om precies te zijn. Voor 2006 voorspelt de Japanse fabrikant een aantal van 2.220.000.

Klinkende cijfers, die in sterke mate het gevolg zijn van een nieuwe strategie met sportiever en spannender gevormde modellen. Die hebben bijvoorbeeld vorig jaar belangrijk bijgedragen aan de met 9 procent gestegen verkopen in West-Europa. Voor dit jaar verwacht Suzuki zelfs een verkoopgroei van 16 procent, onder meer door de voor Zuid-Europese markten belangrijke Swift diesel, door de Grand Vitara en door de nieuwe SX4 die later dit jaar komt.

Sterk in dalende markt
Suzuki weert zich eveneens sterk in Nederland. In 2005 zijn er in ons land 11.820 Suzukiâs verkocht en dat zijn er enkele honderden meer dan in 2004. Een mooi resultaat tegen het licht dat de totale markt met dik 4 procent is gedaald. In nog geen jaar tijd zijn er bijna 3.500 exemplaren van de Swift verkocht. Daarmee heeft dit model zich meteen op de tweede plek genesteld als bestverkopende Suzuki.

Importeur B.V. NIMAG verwacht dit jaar een voorzetting van die positieve lijn. De Swift zal in verkoopaantal stijgen, het wordt het eerste volle jaar van de nieuwe Grand Vitara en daarbij komt straks nog de SX4 als volledig nieuw model in het gamma.

BedrijfsautoRAI.nl