Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

3 februari 2006

Winterswijk - Politie waarschuwt voor gevaarlijk ijs

De politie waarschuwt voor gevaarlijk ijs op de recreatieplas Het Hilgelo te Winterswijk. In overleg met het recreatieschap zijn er bij de plas waarschuwingsbordjes geplaatst. Omdat men nog kort geleden op Het Hilgelo met boten gevaren heeft is het ijs niet betrouwbaar. Bovendien is volgens het recreatieschap het water erg diep en kan er sprake zijn van "opwarming" aan de onderzijde van het ijs waardoor dit smelt. De liefhebbers kunnen als het weer het toelaat, voor het trekken van een baantje terecht bij de ijsbaan te Winterswijk.

Groenlo - Inbraak in bedrijf

Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag (03/02) ingebroken in een bedrijf aan de Marhulzenweg. De daders vernield het hekwerk en gooiden een ruit in. Rond 02.30 uur ging het alarm af en vluchtten de daders. Er is niets uit het bedrijf verdwenen. Getuigen wordt verzocht de politie te bellen via 0900-8844.

Ruurlo - Geld uit hotel gestolen

Inbrekers hebben in de nacht van donderdag op vrijdag (03/02) een bezoek gebracht aan een hotel aan de Dorpsstraat. De daders braken met grof geweld de buitendeur open en namen een kassalade met geld mee. De 35-jarige eigenares werd rond 04.00 uur wakker doordat het alarm afging. Haar echtgenoot belde direct de politie die snel ter plaatse kwam. De dieven waren reeds verdwenen. De politie vraagt getuigen zich te melden.

's-Heerenberg - Ruzie om tankbeurt Een 41 jarige automobilist uit 's Heerenberg en een 25 jarige man uit Emmerich die als passagier in de auto van de man uit "s Heerenberg zat, zijn donderdagmiddag (02/02) kort voor 15.00 uur bij een tankstation aan de Drieheuvelenweg door een nog onbekend echtpaar mishandeld. De man wilde tanken maar het echtpaar dacht dat zij eerder aan de beurt waren. Er ontstond een vechtpartij waarop de onbekende man en vrouw de bestuurder mishandelde. De 25 jatige passagier kwam daarop uit de auto om te bemiddelen, waarop ook hij werd geslagen. Het echtpaar sloeg onder meer met een pan op het hoofd van de mannen. De politie heeft het incident in onderzoek en vraagt getuigen die iets van het incident hebben gezien zich te melden via 0900-8844.

Dinxperlo - Jongen breekt sleutelbeen op ijs

Een 15-jarige jongen uit Dinxperlo heeft donderdagmiddag op het ijs van het Blauwe Meer zijn sleutelbeen gebroken. Omwonenden beleden rond 17.15 uur de politie dat er jeugd op het ijs was maar dat het ijs nog niet betrouwbaar was. De politie sprak de jongeren hier op aan zag de 15-jarige jongen aan de kant zitten die veel pijn had. Omdat er geen ambulance beschikbaar was bracht de politie het slachtoffer naar het Slingelandziekenhuis in Doetinchem. Daar bleek zijn sleutelbeen gebroken te zijn.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --