Dienstenbond CNV

Eerst duidelijkheid, dan verder praten bij Biegelaar! 03-02-2006

Tijdens een zeer goed bezochte ledenbijeenkomst van CNV Dienstenbond en FNV Kiem in Utrecht hebben de leden in meerderheid duidelijk aangegeven dat er op dit moment geen vertrouwen is in de door de directie aangevoerde redenen om geld in te leveren voor het herstel van Biegelaar.

Aanleiding voor deze bijeenkomst was onder meer de brief van Biegelaar BV van
20 januari jl. waarin de directie uw akkoord vroeg om dit jaar 12 diensten meer te werken in ruil voor uitbetaling van uw gratificatie. Daarbij voelde men de druk van bovenaf om de brief te tekenen voor 1 februari jl. De mensen spraken duidelijk uit dat ze Biegelaar overeind willen houden en daaraan willen bijdragen, maar dat men dan eerst inzicht wil hebben in de jaarcijfers.

Als deze maatregel noodzakelijk is zoals de directie stelt- mag dat ook wel duidelijk aangetoond worden! Natuurlijk speelt de Ondernemingsraad hierin een belangrijke rol en zal ook zij hierbij betrokken dienen te worden. Conclusie was dan ook dat de brief niet getekend dient te worden en dat de vakbonden met de directie overleg gaan voeren om die gewenste duidelijkheid te krijgen. En dat laatste heeft intussen (telefonisch) plaatsgevonden. Met uw directeur is afgesproken dat de jaarcijfers over 2005 (waaruit de noodzaak tot inlevering van geld/meer werken blijkt) binnenkort inzichtelijk zijn. Dat betekent dat er vervolgens door een deskundige naar gekeken kan worden die de onderhandelaars kan informeren en adviseren. Hierop aansluitend zal er overleg plaatsvinden met de directie en kunnen wij u ook preciezer informeren. Wij verwachten dus binnen enkele weken die duidelijkheid te hebben en zullen u daarvan op de hoogte houden.

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Arie Kasper. Hij is bereikbaar op 035-646 05 80. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl