Dienstenbond CNV

Reorganisatie HoonteTijl zet door
03-02-2006

Bij Hoonte Tijl (voorheen HBK in Utrecht en Tijl in Zwolle) zijn reorganisaties aangekondigd. De Ondernemingsraden hebben positief advies gegeven en de eerste reorganisatie gevolgen zijn al merkbaar geworden.

Om de effecten van deze reorganisaties zo goed en zo kwaad als het kan op te vangen ligt er een sociaal plan. De basis voor dit sociaal plan is het oude sociaal plan van Brouwer. Het verschil tussen het oude sociaal plan van Brouwer en het nieuwe sociaal plan Hoonte Tijl zit alleen in de ontslagbescherming voor de mensen die 57½ jaar of ouder zijn. In het oude sociaal plan stond deze ontslagbescherming. Het oude Brouwerconcern had echter meer mogelijkheden om de oudere werknemer in dienst te houden, overigens met alle consequenties van dien. In de praktijk negeerde het CWI (Centrum voor Werk en Inkomen) de ontslagbescherming regelmatig. Voordat wij akkoord zijn gegaan met het verwijderen van deze ontslagbescherming hebben wij met een aantal oudere werknemers contact gehad. Hun reactie was unaniem: liever er nu uit met een prima regeling dan straks op straat met niets. Overigens hebben we alle andere door uw werkgever voorgestelde verslechteringen in het sociaal plan tegengehouden. Dat is goed voor nu én voor de toekomst.

Indien u meer informatie wenst over de inhoud van deze info kunt u contact opnemen met Arie Kasper. Hij is bereikbaar op 035-646 05 80. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl