Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 3 februari

BREDA, 3 februari 2006

Twee aanhoudingen vanwege niet voldoen aan identificatieplicht

BREDA: Bij een controle van de afdeling stadstoezicht van de gemeente Breda donderdag zijn twee personen aangehouden. Zij maakten beide een verkeersovertreding op het Van Coothplein en konden vervolgens geen identiteitspapieren tonen. De eerste overtreder, een 43-jarige inwoner van Roosendaal, werd rond 16.15 uur in de kraag gevat. De tweede persoon die zich niet kon identificeren, was rond 19.00 uur een 35-jarige Bredanaar. Beide mannen mochten na hun voorgeleiding weer vertrekken.

Agressieve veelpleger betrapt op winkeldiefstal

BREDA: Een 33-jarige Bredase veelpleger is donderdagmiddag bij een supermarkt aan de Teteringsedijk. Toen de politie rond 15.30 uur ter plaatse kwam, hadden drie personeelsleden van de winkel de grootste moeite de man in bedwang te houden. Uit onderzoek bleek dat de Bredanaar door de bedrijfsleider van de supermarkt staande was gehouden, omdat hij een pakje kaas in zijn kleding verborgen hield. Daarop begon de winkeldief de man te schoppen. Ook werd hij gebeten door de veelpleger. Toen de politie de winkeldief meenam, bedreigde hij bovendien de bedrijfsleider. De veelpleger is in verzekering gesteld.

Winkeldieven stelen dvds en windjack

BREDA: Een 20-jarige inwoner van St. Willebrord is donderdagmiddag tegen de lamp gelopen bij een winkel aan de Kruisvoort. Tegen 16.15 uur werd hij betrapt op het stelen van een zevental dvds. De man is aangehouden en na verhoor met een boete van 125 euro naar huis gestuurd.

BREDA: Een 39-jarige Bredanaar is vrijdagmorgen rond 11.30 uur aangehouden, nadat hij bij een winkel aan De Burcht een windjack wilde meenemen zonder te betalen. De man is met een dagvaarding weer op vrije voeten gesteld.

Jongens gooien tl-lampen stuk

BREDA: De politie heeft donderdagavond rond 20.30 uur op de Slingerweg twee Bredase jongens van 15 en 13 jaar aangehouden. Zij liepen op de Slingerweg met tl-lampen in hun handen en gooiden die op de straat kapot. Ze konden ook geen identiteitspapieren tonen.

De jongens verklaarden de lampen gevonden te hebben. Na verhoor zijn ze aan hun ouders overgedragen. Beide moeten zich melden bij bureau HALT.

Ulvenhouter beroofd van mobieltje

BREDA: Een 19-jarige man uit Ulvenhout is donderdagavond beroofd van zijn mobiele telefoon. Hij meldde zich rond 21.00 uur met deze mededeling op het bureau aan het Chasseveld. De beroving vond plaats tussen de JF Kennedylaan en de Pasbaan. De Ulvenhouter kon een goed signalement geven van de overvaller die hem onder meer dreigde neer te steken als hij zijn telefoon niet afstond. De politie heeft nog met diverse eenheden de omgeving van de overval afgezocht, maar de overvaller helaas niet meer aangetroffen.

Twee aanhoudingen tijdens horecatoezicht Breda

BREDA: De politie heeft donderdagnacht tijdens het horecatoezicht twee mensen aangehouden. Een 19-jarige man uit Wouw werd geweigerd bij een horecazaak in het centrum en vond het daarna rond 01.30 uur nodig zijn woede daarover af te reageren op een terrasstoel in de Reigerstraat. Een 21-jarige vrouw uit St. Willebrord werd rond 04.30 uur aangehouden nadat zij een bakje friet gooide naar een vrouw waarmee zij ruzie had. Dat gebeurde aan de Vismarktstraat. Beide aangehouden personen zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Gesignaleerde Bredanaar aangehouden

BREDA: De politie heeft donderdagavond rond 21.45 uur een 43-jarige Bredanaar aangehouden die gezocht werd voor diverse feiten waaronder bedreiging, mishandeling en diefstal. De man werd gezien op het Dijkplein en aangesproken door agenten. De man ging er lopend vandoor, maar na een korte achtervolging kon hij toch in de kraag gevat worden. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

Vechtpartij op Stationsplein; twee aanhoudingen

BREDA: Bij een vechtpartij tussen twee groepen mannen zijn donderdagnacht kort na 05.00 uur twee mannen aangehouden. Het gaat om een 19-jarige Bredanaar en een 21-jarige Amsterdammer. Beide verdachten, in het gezelschap van nog een derde man, zochten ruzie met een groep van vier mannen en uiteindelijk draaide dat op een vechtpartij uit. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht.

Franse drugstoeristen aangehouden

BREDA; De politie heeft donderdag kort na 23.00 uur twee Franse drugstoeristen (40 en 39 jaar) aangehouden. Tijdens een controle bleek de jongste Fransman een bolletje met circa 40 gram cocaïne in zijn kleding had verstopt. Beide mannen zijn aangehouden. De 39-jarige Fransman heeft verklaard de cocaïne in Rotterdam te hebben gekocht; hij is in verzekering gesteld. De 40-jarige Fransman is weer op vrije voeten.

Vrouw (64) beroofd van tas

BREDA: Een 64-jarige Bredase is vrijdag rond 13.30 uur beroofd van haar tas toen ze over de Edisonstraat liep. Ze werd aangesproken door een man van circa 18 jaar, 1.70 meter met een blauw petje die haar om geld vroeg. Toen de vrouw zei dat ze dat niet had, griste hij haar tas met haar portemonnee daarin uit de handen. Als gevolg daarvan kwam de vrouw ten val. Ze liep een gekneusde arm op en hield een bult op haar hoofd over aan de beroving. De politie onderzoekt de zaak.

Auteur: Andre van den Hul