Gemeente Hoogeveen

Openbare besluiten van B & W 31 januari 2006

Deze week heeft het college geen persuurtje gehouden. Besluiten
De besluiten zijn als volgt weergegeven:
nummer
onderwerp (vetgedrukt)
besluit
evt. toelichting (cursief)
1.
Besluiten op verzoeken om vergoeding van schade ex artikel 49 van de wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) met betrekking tot de planologische mutatie bestemmingsplan Hollandscheveld-Oost. Overeenkomstig het advies van 22 juli 2005 van de schadebeoordelingscommissie, besluiten aan de familie C, een schadevergoeding ex artikel 49 WRO toe te kennen ad. ¤ 2.000,-- en dit bedrag te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 22 april 2005, tot de dag der uitbetaling; Overeenkomstig het advies van 22 juli 2005 van de schadebeoordelingscommissie, besluiten aan de familie E., een schadevergoeding ex artikel 49 WRO toe te kennen ad. ¤ 2.000,-- en dit bedrag te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 25 april 2005, tot de dag der uitbetaling; Verzoeker op de hoogte brengen door middel van bijgevoegde conceptbrief. 2.
Besluit op verzoek om vergoeding van schade ex artikel 49 van de wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) met betrekking tot de planologische mutatie bestemmingsplan Nieuweroord, deelplan Splitting. Overeenkomstig het advies van 2 januari 2006 van de schadebeoordelingscommissie, besluiten aan O., een schadevergoeding ex artikel 49 WRO toe te kennen ad. ¤ 7.000,-- en dit bedrag te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 29 december 2004, tot de dag der uitbetaling; Verzoeker op de hoogte brengen door middel van bijgevoegde conceptbrief. 3.
Besluit op verzoek om vergoeding van schade ex artikel 49 van de wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) met betrekking tot de planologische mutatie bestemmingsplan Nieuwlande, uitbreiding Boerdijk. Overeenkomstig het advies van 12 juli 2005 november 2005 van de schadebeoordelingscommis-sie, besluiten aan de familie M., een schadevergoeding ex artikel 49 WRO toe te kennen ad. ¤ 4.000,-- en dit bedrag te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 12 januari 2005, tot de dag der uitbetaling; Verzoeker op de hoogte brengen door middel van bijgevoegde conceptbrief. 4.
Planschadeovereenkomsten als bedoeld in artikel 49a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) met de verzoeker om een planologische maatregel. Instemmen met het sluiten van een planschadeovereenkomst met TVM Verzekeringen. 5.
Vrijstelling ex artikel 17 WRO ten behoeve van tijdelijke opslag van bouwmaterialen, waaronder zand en teelaarde voor de duur van maximaal vijf jaar. Vrijstelling ex artikel 17 WRO te verlenen van het bestemmingsplan "Landelijk Gebied" ten behoeve van tijdelijke opslag van bouwmaterialen, waaronder zand en teelaarde op een locatie ten zuiden van het Hollandscheveldse Opgaande, kadastraal bekend gemeente Hoogeveen, sectie D, nummer 4814, zoals aangegeven op de bijgevoegde tekening nummer 5-22-1-1778-10 conform het bijgevoegde vrijstellingsbesluit voor de duur van maximaal vijf jaar. 6.
Aanvraag bouwvergunning voor plaatsen van een kap op een recreatiewoning op het perceel Meerboomweg 179 (H. Kroezen). Bouwvergunning verlenen met toepassing van de 19 WRO-procedure. 7.
Vangnetregeling Huursubsidie; Accountantsverklaring, het verslag en de einddeclaratie 2004/2005 (Coderegeling CR 36.) De accountantsverklaring van Deloitte Accountants BV., alsmede het verslag van bevindingen en de einddeclaratie van het verslagjaar 2004/2005 (tijdvak 1 juli 2004 t/m 30 juni 2005) voor kennisgeving aannemen. Tevens bijgevoegd de beslissing van het ministerie van VROM om akkoord te gaan met het gedeclareerde bedrag van ¤ 14.153,32 totaal. 8.
Aanpassing leges vergunning artikel 3 Drank- en Horecawet. In de legesverordening een legesbedrag van ¤ 105,00 opnemen voor het in behandeling nemen van een aanvraag tot het wijzigen van een vergunning ingevolge artikel 3 van de Drank-en Horecawet; Bovengenoemd tarief toepassen bij bijschrijving leidinggevende(n) en aanpassing gegevens lokaliteit. 9.
Achterstallig onderhoud Hendrik Reindersweg, fase 1. Beschikbaar stellen van een krediet van ¤ 157.748,--. De weg is niet in goede staat, mede vanwege het gebruik tot 1990 door vuilniswagen naar en van de VAM, en door ontgrondingen (met vrachtvervoer tot gevolg) van percelen aan deze weg. Met name de bewoners van bungalowpark Nuilerveld hebben op actie aangedrongen. 10.
Rehabilitatie gedeelte Molenweg.
Beschikbaar stellen van een krediet van ¤ 70.000,--. Ook de Molenweg tussen Tiendeveen en Noordscheschut is toe aan een opknapbeurt. 11.
Reconstructie Noorderweg (klinkerweg).
Beschikbaar stellen van een krediet van ¤ 114.466,--. De Noorderweg ligt tussen Tiendeveen en de 'Europaweg' naar Westerbork. De weg en met name de bocht bij het Linthorst Homankanaal is in een slechte staat. In overleg met Plaatselijk Belang Tiendeveen wordt de bocht verkeersveiliger gemaakt. 12.
Renteloze geldlening Starters in Business (STIB).
De in 1997 aan STIB verleende renteloze geldlening ad ¤ 36.602,-- aflossen en ten laste van het fonds risico en stimulering brengen. Akkoord.
13.
Subsidieverstrekking actie "Jeep voor Koppe in Kenia". ¤ 900,- subsidie toekennen.
14.
Voortzetting juridisch spreekuur Vluchtelingen-werk. Voortzetting juridisch spreekuur Vluchtelingenwerk. Benodigde middelen beschikbaar stellen uit de post structureel onvoorzien. 15.
Bouw Brede School Zuid (financieel).
Kennisnemen van de financiering (uit verschillende post) van de BSZ. 16.
Extra subsidie Ronde van Drenthe.
De jaarlijkse subsidie aan de Ronde van Drenthe te verhogen met ¤ 1500,-- (van 6000 naar 7500 euro) Voor te organiseren jeugdwedstrijden tijdens de Ronde van Drenthe een totaalbedrag van ¤ 500,-- beschikbaar te stellen voor de aanschaf van prijzen (bekers) De verhoging houdt verband met de hogere (organisatie)kosten van de ronde, mede door het hogere koersniveau. 17.
Openbaarmaking B&W-voorstellen.
Openbare stukken bij openbare B&W-besluiten actief aanbieden via internet en voorlichtings-centrum, ingaande 1 april 2006. Binnenkort wil het college meer openbare informatie beschikbaar stellen.