Gemeente Breda

Bouwexploitatieovereenkomst De Zon getekend, bouw kan van start

Vrijdagmiddag 3 februari hebben wethouder A. Adank namens de gemeente Breda en de heer J. Voesenek namens Nederlandse Bouw Unie Projectontwikkeling BV (NBU) de bouwexploitatieovereenkomst voor complex De Zon ondertekend.

Daarmee is de komst van nieuwe appartementen en stadswoningen aan de Marksingel een feit. Volgens planning wordt De Zon eind 2007 opgeleverd.

NBU Projectontwikkeling BV is eigenaar van de gronden op de Marksingel 39, 40 en 40a. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten te voldoen aan het verzoek van NBU om medewerking te verlenen aan het in bouwexploitatie brengen van dit terrein, waar voorheen wasserij De Zon gevestigd was. Met de plannen van NBU verschijnen op deze plek 50 appartementen en 10 stadswoningen, waarvan op dit moment ruim 50 procent is verkocht (28 appartementen en 4 stadswoningen).

NBU ontwikkelt en realiseert dit complex voor eigen rekening en risico en onder eigen verantwoordelijkheid, rekening houdend met door de gemeente opgestelde randvoorwaarden en kwaliteitsnormen. Het plan is mede tot stand gekomen na overleg met omwonenden en de bewonersorganisatie. Voorafgaand aan de ondertekening is het bouwplan goedgekeurd en zijn bouwvergunningen verleend. Om de kwaliteit van het openbare gebied te garanderen, zijn met Dienst Stadsbeheer afspraken gemaakt.

Naast de realisatie van de vier nieuwbouwprojecten aan de Markendaalseweg (Markendaal, Carré Markenhage, De Marquant en Dok 64)
- in de toekomst gelegen aan de stadsrivier - vormt De Zon, met een woontoren van 40 meter hoog, wederom een markant punt aan de rand van de binnenstad.

Breda, 3 februari 2006