Nederland digitale luchtfoto 2005

Aerodata

De nieuwe digitale luchtfoto van Nederland is na een verwerkingsproces van 3 maanden nu beschikbaar.

Vanaf begin september tot medio oktober 2005 heeft Aerodata International Surveys digitale luchtfotos gemaakt van geheel Nederland. De opnamen werden op eigen initiatief gemaakt vanuit snelle fotovliegtuigen met een grootformaat digitale camera van 90 megapixel.

De set van 7.000 fotos heeft een aantal bewerkingen ondergaan en zijn samengevoegd tot 1 grote landsdekkende digitale kleuren luchtfoto van Nederland. Dit verwerkingsproces van 3 maanden is recent afgerond, zodat de foto nu beschikbaar is. De foto bevat details van ca. 40 cm en bevat daarmee in totaal 850 GB aan beeldinformatie. Het is de meest recente hoge resolutie momentopname van ons land.

Het is de eerste maal dat een dergelijk groot project met een digitale camera werd opgenomen. Het gebruik van een digitale camera leidt tot aanmerkelijke verbeteringen van het eindproduct voor met name de beeldzuiverheid, helderheid, contrast en de zichtbaarheid van details in schaduwpartijen. Met dit product zet Aerodata een nieuwe standaard voor landsdekkende digitale orthofotobestanden.

De volledige dataset of delen ervan wordt momenteel aan klanten uitgeleverd onder de merknaam aeroGRID(r) NL2005.
Het gehele bestand zal later dit jaar on-line worden gezet, waardoor het te raadplegen is alvorens een bestelling te plaatsen.

Het Belgisch/Nederlandse bedrijf Aerodata is een technologisch innovatief georiënteerd bedrijf met activiteiten op het gebied van de geo-informatie. Het bedrijf is gespecialiseerd in grote internationale luchtfotoprojecten, laseraltimetrie, digitale orthofotografie, GIS en remote sensing.

Voor meer informatie kunt u zich tot onze verkoopafdeling richten via email op info@aerodata-surveys.com, per telefoon op +32 (3) 287 00 30 of op het web op www.aerodata-surveys.com.