Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 3 februari 2006

BERGEN OP ZOOM, 3 februari 2006

Politie houdt man met harddrugs aan

OUDENBOSCH: De politie controleerde op donderdagmiddag 2 februari een man aan de Havendijk. Hij bleek in bezit te zijn van een gebruikershoeveelheid harddrugs. De politie hield de 34-jarige man uit Oudenbosch aan en verhoorde hem. De verdachte deed afstand van de drugs en is met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt inbraak in woning

HOEVEN: Onbekenden braken op donderdag 2 februari tussen 15.00 uur en 21.30 uur in in een woning aan de President Hopstakenlaan. Hoe de daders de woning binnen kwamen is nog niet duidelijk. Ze namen onder andere een mobiele telefoon en een digitale camera mee. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en stelt een sporenonderzoek in.

Inbraak in woning

OUDENBOSCH: Een woning aan de Watergraaflaan was donderdag 2 februari doelwit van inbrekers. De daders forceerden een dakraam aan de achterkant van de woning. Tot op heden is niet bekend wat er is ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een buurt- en een sporenonderzoek in.

Politie houdt twee mannen aan voor heling auto

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op vrijdag 3 februari even na middernacht een auto staande aan de Ericalaan. Bij het aanspreken van de bestuurder bleek dat deze geen kentekenpapieren of rijbewijs kon tonen. Ook hadden hij en zijn bijrijder geen legitimatie bij zich. Na enig onderzoek bleek de auto gesignaleerd te staan als gestolen. De eigenaar van het voertuig deed 2 februari aangifte van diefstal in België. De politie hield de 16-jarige jongen en de 23-jarige man, beiden uit Antwerpen-Borgerhout, aan op verdenking van heling. Ze zijn ingesloten voor verder verhoor.

Man gewond bij aanrijding

BERGEN OP ZOOM: Op donderdagavond 2 februari gebeurde er rond 20.15 uur een ongeval aan de Prins Bernhardlaan. Een 20-jarige man uit Bergen op Zoom fietste in de richting van de Gertrudisboulevard. Een 18-jarige man uit Bergen op Zoom stak de straat over van achter een bestelauto en zag vermoedelijk de fietser niet aankomen. Er ontstond een aanrijding waarbij de voetganger een ongelukkige val maakte. Hij liep hierbij een open beenbreuk op en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Woninginbraak

BERGEN OP ZOOM: Op donderdag 2 februari is er ingebroken in een pand aan de Churchillaan. Men heeft de woning doorzocht en ontvreemde onder andere een aantal sieraden. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een buurtonderzoek en een sporenonderzoek in.

Snelheidscontrole

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op donderdag 2 februari een snelheidscontrole op de Boutershemstraat. Tussen 19.00 uur en 21.15 uur passeerden 916 voertuigen de controle. Hiervan waren er 46 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 80 km/u. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 50 km/u.

Snelheidscontrole

PUTTE: De politie hield op donderdag 2 februari een snelheidscontrole op de Postbaan. Er passeerde tussen 15.30 uur en 17.00 uur 45 voertuigen, waarvan er 7 in overtreding waren.

Autodiefstal

ROOSENDAAL: Op donderdag 2 februari is er tussen 07.00 uur en 19.15 uur een auto gestolen aan de Bovendonk. Het gaat om een groen Volkswagen Golf met kenteken JD-38-SV. De politie zal aangifte opnemen van de gedupeerde en heeft de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

Inbrekers slaan toe in woning

ROOSENDAAL: Inbrekers sloegen op vrijdag 3 februari tussen 00.30 uur en 04.30 uur toe in een woning aan de Ambrozijnberg. Door middel van de Bulgaarse methode braken de daders de voordeur open en namen onder andere een LCD-scherm en een geldbedrag weg. De politie heeft aangifte opgenomen van de bewoners en stelt een sporenonderzoek in.

Auteur: Inge Rijgersberg