Politie Limburg-Noord

Politie onderzoekt uitslaande brand op industrieterrein
Datum: 02-03-2006
Tijd bericht: 16:17
Plaats: Beringe
De politie onderzoekt de oorzaak van een grote uitslaande brand in een compartiment van een bedrijfsverzamelgebouw op het industrieterrein, aan de Slootsekuilen in Beringe. Daarbij sluit de politie brandstichting niet uit. De politie is op zoek naar getuigen.

De brand werd donderdagavond omstreeks negen uur gemeld. Onderzoek wees uit dat er was ingebroken in het pand. Vermoedelijk zijn er bij de inbraak geen goederen buitgemaakt. In een ander compartiment van het gebouw trof de brandweer bij het blussen een hennepkwekerij aan met ongeveer 180 hennepplanten en 35 trays met ieder ongeveer 150 hennepstekken. De hennepkwekerij heeft overigens niks te maken met de oorzaak van de brand.

De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak, de brand en de hennepkwekerij. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie van de basiseenheid Helden via 0900-8844 (lokaal tarief).

Het verzamelgebouw bestond uit zeven compartimenten. De brand woedde in een verpakkingsbedrijf voor poetsdoeken. De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar de andere compartimenten.