Politie Midden- en West Brabant


Politieberichten district Oosterhout (03/02/06)

OOSTERHOUT NB, 3 februari 2006

Man aangehouden op verdenking van mishandeling en vernieling

RIJEN: De politie heeft donderdag 2 februari omstreeks 21.40 uur op het Stationsplein in Rijen een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht in de trein een conducteur (nadere gegevens ontbreken LvO) te hebben mishandeld. In Rijen heeft de man de trein verlaten. Hij richtte zijn agressie vervolgens op het stationsgebouw en vernielde diverse ruiten van dit gebouw. Daarop is hij aangehouden en ingesloten. De Spoorwegpolitie neemt het onderzoek over en verhoort de verdachte.

Bejaarde fietster aangereden

OOSTERHOUT: Vrijdag 3 februari omstreeks 12.10 uur ontstond op de kruising van de Hoofseweg en de Patrijslaan een aanrijding tussen een automobilist en een fietster. De fietster, een 83-jarige vrouw uit Oosterhout, verleende geen voorrang aan de automobilist, een 23-jarige man uit Oosterhout, die daarop de fietster niet meer kon ontwijken. De vrouw is uit voorzorg voor controle overgebracht naar een ziekenhuis.

Man aangehouden na rijden onder invloed

DONGEN: Surveillerende politiemensen zagen in de nacht van donderdag 2 februari op vrijdag 3 februari omstreeks 01.30 uur een man slingerend over de Klein Dongenseweg rijden. Ze controleerden de bestuurder, een 39-jarige Dongenaar, waarna bleek dat de man teveel gedronken had. Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat het ademgehalte van de man 420 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 4 uur opgelegd.

Bedrijfsinbraken

RIJEN: Donderdag 2 februari omstreeks 22.45 uur bleek dat er was ingebroken in een bedrijfspand aan de Beneluxbaan. Er was een ruit van een kantoorruimte ingeslagen. Uit het kantoor werd vervolgens een flatscreen weggenomen.

OOSTERHOUT: Winkelpersoneel van een schoenenwinkel in winkelcentrum Arendshof ontdekte vrijdagochtend 3 februari dat er was ingebroken in de winkel. De inbreker of inbrekers kwamen de winkel binnen door een gat in het dak te maken. Voor zover nu bekend is, hebben ze niks weggenomen.

Politie houdt verkeerscontroles

DONGEN / S-GRAVENMOER: De politie heeft donderdag 2 februari snelheidscontroles gehouden op de Noorderlaan, de Vennen en de Bolkensteeg in Dongen en in de Hoofdstraat in s-Gravenmoer. In deze straten geldt een maximumsnelheid van 50 km/uur.
Op de Noorderlaan reden 26 van de 231 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur.
Op de Vennen controleerde de politie 407 passanten, van wie er 27 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 72 km/uur. Op de Bolkensteeg gingen 60 van de 457 weggebruikers in de fout. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 78 km/uur.
In de Hoofdstraat controleerde de politie 5353 passanten, van wie er 24 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 71 km/uur.

DONGEN: Op verzoek van buurtbewoners die hadden geklaagd over de verkeersveiligheid, heeft de politie van het team Dongen donderdagochtend 2 februari een verkeerscontrole gehouden op de kruising van de Hoge Ham, de Gasthuisstraat en de Mgr. Poelsstraat. Tijdens de controle werd verkeer dat vanuit de Hoge Ham linksaf de Mgr. Poelsstraat inreed, staande gehouden en bekeurd. Ter plaatse geldt namelijk een verbod om linksaf te slaan. Toch negeerden nog 14 weggebruikers dit verbod. Zij krijgen allemaal een bekeuring van EUR 50,-.

MADE / LAGE ZWALUWE / HOOGE ZWALUWE: De politie hield donderdag 2 februari verkeerscontroles in de Godfried Schalckenstraat in Made, de Oudeweg in Lage Zwaluwe en de Kerkdijk in Hooge Zwaluwe. Daarbij kregen in totaal 26 automobilisten een bekeuring: 12 omdat ze door het rode verkeerslicht reden, 10 omdat ze hun autogordel niet om hadden, 3 voor het overschrijden van de maximumsnelheid en 1 voor rijden in een geslotenverklaring.

OOSTERHOUT: Tijdens een verkeerscontrole op het Waterlooplein en in de Basiliekstraat heeft de politie op donderdag 2 februari 6 bekeuringen uitgeschreven: 5 voor parkeren tijdens een parkeerverbod en 1 voor parkeren op een invalidenparkeerplaats.

Auteur: Leonie van Ooijen