Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Nieuws uit het stadsdeel

Het nieuws uit Geuzenveld-Slotermeer op een rij.

Gebied rond Eendrachtspark wordt 30-kilometer gebied De straten rond het Eendrachtspark worden ingericht tot een 30-kilometer gebied. Het gaat om het gebied tussen de R. de Beerenbrouckstraat, Burg. Röellstraat, Burg. van Leeuwenlaan en de Dr. H. Colijnstraat.

Door er een 30-kilometergebied van te maken moet het gebied verkeersveiliger worden, vooral voor kwetsbare verkeersdeelnemers als voetgangers en fietsers. Inmiddels zijn drempels en inritten gerealiseerd.

De maatregelen maken deel uit van een verkeersbesluit, waar in februari en maart op gereageerd kan worden. De stukken liggen ter inzage bij de Publieksbalie van het Tuinstadhuis.

Portefeuillehouder: Tys de Ruijter, Verkeer en Vervoer. Communicatie: Bert Jansen, 020 - 8898 169, 06- 5101 6210, bjansen@geuzenveld.amsterdam.nl

Nieuw bestemmingspan: verdere bescherming voor groen en recreatie in Geuzenveld-West
Het groene- en recreatieve karakter van Geuzenveld-West (Buurt 10) wordt verder beschermd. Dit is een gevolg van het recent door provincie Noord-Holland goedgekeurde nieuwe bestemmingsplan Geuzenveld-West 2004.

Het nieuwe plan, dat ook geldt voor het bij deze woonwijk gelegen Park `De Kuil', vervangt het globale bestemmingsplan waarmee vijftien jaar geleden de woonwijk Geuzenveld-West is gerealiseerd.

Het voorziet in de behoefte om bouwaanvragen voor woninguitbreidingen (zoals aan- en uitbouwen) eenvoudig te kunnen toetsen. Daarbij wordt extra op groen en recreatie gelet.
Het goedkeuringsbesluit ligt vanaf 2 februari 2006 zes weken ter inzage. Na afloop van deze beroepstermijn zal het in werking treden.

Portefeuillehouder: Tys de Ruijter, Ruimtelijke Ordening Communicatie: Bert Jansen, 020-8898 170, 06 - 5101 6219 bjansen@geuzenveld.amsterdam.nl .

NME-Centrum opent alvast deuren voor pers
De pers kan op donderdag 23 februari alvast een kijkje nemen in het nieuwe centrum voor natuur- en milieueducatie (NME) in Geuzenveld-Slotermeer. Op die dag wordt ook de naam van dit markante gebouw bekendgemaakt.

Pers is vanaf 15.30 uur welkom. Er is onder meer sprake van een rondleiding. Een en ander duurt tot 17.00 uur.

Eind april gaat het centrum open voor publiek. In het pand, gelegen in het Sloterpark nabij kinderboerderij en Heemtuin, komen diverse activiteiten voor scholieren uit basis- en voortgezet onderwijs.

Het nieuwe onderkomen wordt ook vertrekpunt voor vaarexcursies en rondleidingen door de Heemtuin. Jaarlijks nemen ruim zesduizend scholieren deel aan het NME-programma.

Portefeuillehouder: Tys de Ruijter, Natuur en Milieu Communicatie: Bert Jansen, 020 - 8898 169, 06- 5101 6210, bjansen@geuzenveld.amsterdam.nl

Voorrang voor fietsers op Burgemeester Eliasstraat Fietsers van en naar het Gerbrandypark krijgen voorrang op het kruisend verkeer van de Burgemeester Eliasstraat. Dat heeft het dagelijks bestuur besloten.

Op dit moment krijgt de straat een nieuwe inrichting als 30-kilometer gebied. De aanleg van drempels bij de fietsoversteek moet de snelheid van het autoverkeer extra afremmen.

Portefeuillehouder: Tys de Ruijter, Stadsdeelwerken. Communicatie: Paul de Groot, 020 - 88 98 166,
pdgroot@geuzenveld.amsterdam

Geld voor activiteiten rond harde kernjongeren
Het dagelijks bestuur heeft weer een aantal subsidies toegekend. Stichting Streetcornerwerk kan rekenen op een maximum bedrag van EUR 154.113. Het is bedoeld voor activiteiten voor risico- en harde kern jeugd.

Stichting Ouderenvervoer Amsterdam Nieuw West ontvangt een subsidie van maximaal EUR 32.550 voor groepsvervoer en boodschappendienst ten behoeve van 55-plussers. Ook Stichting Kinderboerderijen De Strohalm en Het Sloterpark kunnen rekenen op een financiële bijdrage van EUR 56.000. Het bedrag wordt besteed aan dieren en personeel.

Portefeuillehouder: Anton Ederveen, Welzijn, Onderwijs en Sport. Communicatie: Marja Hof, 020-8898 170, mhof@geuzenveld.amsterdam.nl

Nieuwe tarieven bedrijfsafval
De tarieven voor het ophalen van bedrijfsafval zijn met vijf procent gestegen. Het dagelijks bestuur heeft de nieuwe tabel vastgesteld. De tabel geldt alleen voor bedrijven die een apart contract hebben met de afvalinzameldienst van het stadsdeel. Scholen en volkstuincomplexen betalen een lager tarief.

Bedrijven kunnen zelf kiezen hoe zij hun afval laten ophalen. Dat kan op de wekelijkse ophaaldag. Dan betalen zij reinigingsrecht via de gecombineerde gemeentelijke belastingaanslag.

Ze kunnen het ook regelen via een apart contract dat regelt hoe vaak en op welke tijden het afval wordt opgehaald. Een apart contract kunnen bedrijven afsluiten met het stadsdeel of met een andere toegelaten afvalinzamelaar.

Portefeuillehouder: Tys de Ruijter, Stadsdeelwerken. Communicatie: Paul de Groot, 020 - 88 98 166,
pdgroot@geuzenveld.amsterdam

Agenda
Overzicht van de externe afspraken van het dagelijks bestuur en geplande activiteiten in ons stadsdeel.

3 februari, opening Henny Katplein, Slotermeerschool, Burg. Fockstraat, 15.00. Portefeuilehouder: Anton Ederveen.

4 februari, verkeersschouw black spot Burgemeester de Vlugtlaan-Burg. Eliasstraat, 11.00 uur.

8 februari, wijkbijeenkomst Slotermeer over verdeling buurtbudgetten, raadzaal Tuinstadhuis, 19.00 uur.

9 februari, wijkbijeenkomst Geuzenveld over verdeling buurtbudgetten, Welzijnscluster Pluspunt, Albardakade 5, 19.00 uur

23 februari, perspreview nieuw NME-Centrum, President Allendelaan 2 (nabij kinderboerderij en Heemtuin), 15.30 uur. Portefeuillehouders: Anton Ederveen en Tys de Ruijter

In de bijlage vindt u de complete lijst met DB-besluiten.

Bijlage(n):
04. Openbare besluitenlijst 31 januari 2006