Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


---

Nieuwe Algemene Secretaris van H.M. de Koningin per 14 augustus 2006

Hare Majesteit de Koningin heeft het voornemen om met ingang van 14 augustus a.s. mr. drs. C.H.A. Hogewoning te benoemen tot haar Algemeen Secretaris.

De heer Hogewoning volgt mr. H.A.C. van der Zwan op, die op die datum terugkeert naar het ministerie van Buitenlandse Zaken, waar hij in aanmerking wordt gebracht voor een nieuwe bestemming.

Mr. drs. C.H.A. (Dolf) Hogewoning werd geboren op 30 september 1956 te Leiden. Na zijn studies Nederlands Recht en Geschiedenis aan de Universiteit Leiden en drie jaar advocatuur te Amsterdam trad de heer Hogewoning in 1987 in dienst van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarna volgden plaatsingen bij de Directie Internationale Organisaties, de Permanente Vertegenwoordiging bij de VN te Genève, de ambassade te San José alsmede bij de Hoofddirectie Dienst Buitenlandse Zaken als personeelsadviseur. In 1998 werd hij eerste medewerker bij de Directie Integratie Europa. Sinds 2002 is de heer Hogewoning plaatsvervangend Chef de Poste op de Nederlandse ambassade te Madrid.

De heer Hogewoning is getrouwd en heeft drie dochters en een zoon.

3 februari 2006

© RVD