Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


---

Nieuwe Grootmeester van het Huis van H.M. de Koningin per 1 december 2006

Hare Majesteit de Koningin heeft het voornemen met ingang van 1 december a.s. mr. E. Kronenburg te benoemen tot Grootmeester van haar Huis.

Hij volgt in deze functie mr. P.W. Waldeck op, die op die datum terugkeert naar het ministerie van Buitenlandse Zaken en is voorgedragen voor benoeming tot haar ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk.

Mr. E. (Ed) Kronenburg werd in 1951 geboren in Zeist. Na zijn studie privaatrecht aan de Universiteit van Utrecht vervulde hij zijn dienstplicht bij de Koninklijke Luchtmacht als reserve-officier van de juridische dienst. In 1975 trad de heer Kronenburg in dienst van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Na plaatsingen onder meer op de ambassade te Jakarta en de permanente vertegenwoordigingen te Parijs (OESO) en Brussel (EU), werd de heer Kronenburg in 1993 plaatsvervangend chef van het kabinet van Europees Commissaris Hans van den Broek. In 2000 keerde hij terug naar het ministerie als chef van de Directie Europa. Een jaar later volgde zijn benoeming tot plaatsvervangend directeur-generaal Europese Samenwerking, tevens directeur West- en Midden-Europa. Sinds januari 2004 is de heer Kronenburg gedetacheerd te Brussel als directeur van het Kabinet van de Secretaris-Generaal van de NAVO met de persoonlijke titel van ambassadeur.

De heer Kronenburg is getrouwd en heeft drie kinderen.

3 februari 2006

© RVD