2e persbericht van vrijdag 3 februari 2006

Eindhoven, 03-02-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie onderzoekt gewelddadige beroving

In zijn woning aan de Pastoor Brockenstraat is vrijdagochtend een man van 76 jaar van zijn geld beroofd door een onbekende vrouw. Donderdagmiddag tussen 12.00 en 17.00 uur werd voor het eerst bij de man aangebeld. Toen hij de deur opende liep een onbekende vrouw zijn woning binnen. Ze wilde geld hebben. Het slachtoffer voelde zich bedreigd en gaf de vrouw geld, waarop ze vertrok. Vrijdagochtend belde de vrouw weer aan bij de man. De vrouw liep meteen langs de man af toen deze de deur opende. Zij eiste weer geld. Toen de man dit niet wilde geven ontstond er een worsteling tussen hem en de vrouw. De vrouw zag kans om geld uit de portemonnee van de man te nemen en te vluchten. De man heeft door de worsteling verwondingen aan zijn vingers opgelopen. Hij stelt zich onder doktersbehandeling. De politie onderzoekt de zaak.

Eindhoven: Auto gestolen

Vanaf de Huizingalaan is vrijdag tussen 11.45 en 12.20 uur een auto weggehaald. Het gaat om een zilvergrijze Citroen C8 (93-PX-JB).

Eindhoven: Verdachte aangehouden na bedreiging

In zijn woning in Woensel Noord is vrijdag rond 2.15 uur een 33-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen met de dood van zijn 21-jarige overbuurvrouw eerder die nacht. De man is voor verder onderzoek in de cel ingezet.

Helmond: Politie zoekt getuigen gewapende overval

Op de Heistraat vond vrijdagochtend rond 11.00 uur een gewapende overval plaats op een winkel. Een onbekende man kwam binnen en bedreigde de eigenaar van de winkel met een vuurwapen. De dader vluchtte met een aantal sieraden. Het gaat om een man met een donkere huidskleur, ongeveer 1.85 meter lang en een mager postuur. Hij droeg een zwarte jas en een donkerbruine broek. De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien dat met de overval in verband gebracht kan worden.

Helmond: Verwarmingsketels gestolen

Uit een in aanbouw zijnde appartementencomplex aan de Arbergstraat zijn tussen donderdag 17.15 uur en vrijdag 7.45 uur twee verwarmingsketels gestolen. De omheining van het bouwterrein werd opengebroken en vervolgens werden van twee appartementen ruiten opengebroken om bij de verwarmingsketels te komen.

Budel/Veghel: Verdachte van inrijden op politiewagen aangehouden

De politie heeft donderdag in zijn woonplaats Veghel een 19-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van de inbraak in een winkel aan de Nieuwstraat in Budel (zie 3e persbericht van woensdag 1 februari 2006). Na die inbraak zou hij met zijn camper zijn ingereden op een politie-auto die onderweg was naar de inbraak. Een politie-agent heeft daar een stijve nek aan overgehouden. Na de aanrijding is de verdachte er met de camper vandoor gegaan. Tijdens de achtervolging die volgde is hij ingereden op enkele autos en een fietser, waarna hij wist te ontkomen. Donderdagochtend liep hij in Veghel op een bijzondere wijze tegen de lamp. Hij werd op heterdaad betrapt toen hij op de NCB-laan dieselolie uit een vrachtauto aan het overhevelen was in een jerrycan. Omdat dat nogal lang duurde, was hij in slaap gevallen. Hij werd door getuigen gewekt en aan de gewaarschuwde politie overgedragen. Rondom de jerrycan lag inmiddels een behoorlijke hoeveelheid dieselolie. Uit onderzoek bleek de camper van de man een aantal weken geleden in Budel gestolen te zijn. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan.

Veldhoven: Inbraak in horecagelegenheid

In een horecagelegenheid aan de Lange Kruisweg is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Een ruit aan de voorkant van het pand werd ingegooid. Binnen werd ongeveer 90 euro weggenomen.

Vessem: Auto gestolen

Vanaf de Costerij is tussen donderdag 17.30 uur en vrijdag 5.45 uur een paarse Opel Corsa met het kenteken 65-PV-FN gestolen.