WTI wint Europese rechten topontwerpers Tiffany

World tree international

World Tree International verwerft exclusieve verkooprechten Europa

Arnhem, 3 februari 2006

Teakhouten meubelen hebben de afgelopen jaren de Europese markt veroverd. Hardhouten interieur maakt ook meer en meer de sprong van tuin naar woonkamer. De banken en stoelen combineren een warme uitstraling met topdesign.

World Tree International (WTI), de Nederlandse producent en verkooporganisatie van teakhouten interieur, heeft onlangs de Europese verkooprechten verworven van de meubellijn "The Spirit Song Collection". Het vermaarde design is het product van het internationaal bekende New Yorkse ontwerpersduo Barbara en Robert Tiffany.

Barbara en Robert Tiffany ontwierpen "The Spirit Song Collection" enige jaren geleden, waarna de hele collectie uitgroeide tot een succes. De meubellijn viel bovendien internationaal in de prijzen.

Directeur Jan-Willem ter Meulen van World Tree International is blij met de verworven rechten. "Deze meubels worden gemaakt van hoogwaardige producten. Van teakhout en roestvrijstaal. Onze moedermaatschappij Cosas Verdes produceert op een duurzame manier FSC-goedgekeurd teakhout. We beschikken zodoende binnen ons bedrijf over de kennis van de grondstof: zorgvuldig geselecteerd teakhout van de beste soort. Dat was een belangrijk pluspunt om deze meubellijn binnen te kunnen halen".

"The Spirit Song Collection" is een meubellijn voor het topsegment van de markt. De meubels zijn door de hoogwaardige materialen onderhoudsvrij en hebben een lange levensduur.

Naast de bekroonde meubellijn van Tiffany & Tiffany produceert en verkoopt World Tree International nog veel meer meubels. World Tree International produceert de meubels in Costa Rica. Lokaal was reeds de beschikking over een houtzagerij en daaraan is nu een meubelfabriek toegevoegd. Het benodigde hout voor deze meubels wordt duurzaam geproduceerd en de fabrieken zorgen voor prachtige werkgelegenheid in het schitterende, maar arme noorden van Costa Rica. De meubels zijn mooi om te zien, prettig in gebruik, gaan heel lang mee, zijn duurzaam geproduceerd en steunen de lokale bevolking van Costa Rica.

De meubels uit "The Spirit Song Collection" worden verkocht via internet, op www.awardteak.nl