Gemeente Schiedam


Van Swieten Society opent Mozart jaar in Westvest 90-serie

Aanstaande vrijdag 3 februari om 20.15 uur zal de Van Swieten Society een concert geven in de serie 2005 - 2006 van de Stichting Westvest90. Dit speciale concert in het kader van het Mozart-jaar heeft als titel: Mozart held van de salon. Het wordt gegeven in de Westvest90-kerk aan de Westvest 90 tegenover molen 'De Walvisch'.

De naam van het uitvoerend gezelschap is een eerbetoon aan Gottfried baron Van Swieten, een Nederlands musicus/diplomaat uit de 18^e eeuw. Hij was adviseur en promotor van Haydn, Bach, Beethoven en Mozart. De Society heeft de muziek uit de 18^e en begin 19^e eeuw diepgaand verkend en stuitte daarbij op deze bijzondere landgenoot. De samenstelling van de Society wisselt naargelang het gebrachte programma en zal vrijdagavond bestaan uit 7 musici onder de bezielende leiding van Bart van Oort aan de fortepiano.

Dit jaar gedenken we de 250^e geboortedag van Mozart. Het programma zal bestaan uit 5 werken (in kleine bezetting) van deze gevierde componist. Ondermeer zullen de Ouvertüre La Clemenza di Tito, KV 621 en de Symfonie no 38 in D, KV 504 ten gehore worden gebracht.

Toegang: 13,00; 11,00 (CJP, 65+); jongeren t/m 18 jaar 3,50.

Prijzen inclusief reserveringskosten, pauzeconsumptie en programmatoelichting.

Kaartverkoop

Reserveringen en informatie via de website: www.westvest90.nl.

VVV Schiedam, VVV Vlaardingen en bij Boekhandel van Leeuwen, Jongens Boeken en Boekhandel Post Scriptum.

Direct voor aanvang in de kerk, mits niet uitverkocht.