NMBS

Treski wint Europese prijs


03/02/2006

Maandag viel de NMBS met Treski in de prijzen op een congres in Wenen over duurzame mobiliteit en duurzaam toerisme. De Europese Commissie momenteel onder Oostenrijks voorzitterschap - organiseerde dit congres en deze wedstrijd.

In het kader van een EU-milieuconferentie in de Hofburg van Wenen won Treski, de skitrein van de NMBS, op 30 januari de 1ste prijs voor "Milieuvriendelijk reizen in Europa" in de categorie "Verkeer- en transportondernemer".
Er werden 85 projecten ingestuurd uit 15 landen. Treski werd voorgedragen door de Oostenrijkse Dienst voor Toerisme, die de NMBS-skitrein enthousiast ondersteunt. Met Treski biedt de NMBS sinds deze winter opnieuw skitreinen aan. Tegen de voordelige prijs van 119 euro (H/T) kan de skiër volgens een low-budget concept de sneeuw opzoeken in een aantal Oostenrijkse skigebieden. Tot vandaag reserveerden al ruim 1600 personen een plaats. Nog tot en met 17 maart
2006 kan de klant op vrijdagavond vanuit elk Belgisch station naar Innsbruck sporen. Een eerste evaluatie bij de reizigers die met Treski meereden, is erg positief.

---

De NMBS is de Belgische naamloze vennootschap van publiek recht die de exploitatie en commercialisering verzekert van het nationale en internationale reizigers- en goederenvervoer per spoor. Zij staat eveneens in voor het beheer van het rollend materieel. De NMBS stelt ruim 18.600 mensen te werk en realiseert een omzet van ongeveer 1,83 miljard euro (schatting 2005). Ze beheert ook haar deelnemingen in vennootschappen als Eurostar, Thalys, IFB, TRW, .... Met een kwaliteitsvolle, betrouwbare en marktgerichte dienstverlening speelt de NMBS een sleutelrol in de ontwikkeling van duurzame mobiliteit.

""